Marc Verlinden nieuwe Referee In Chief BeNe League, Paul de Brabander RIC in Nederland


Conform de afspraak heeft de board van de BeNe League Marc Verlinden benoemd tot Referee in Chief. Hij volgt in die functie Onno Hoekstra op.

Verlinden zal zeer nauw gaan samenwerken met Paul de Brabander die dezelfde functie vervult bij IJshockey Nederland. De bedoeling is om gezamenlijk tot een korps te komen voor de League. Voor Paul de Brabander zijn twee kernpunten zijn hoogste prioriteit. Er zijn te weinig scheidsrechters en het imago van de scheidsrechters is niet best. Tezamen ligt er dus een mooie missie in het verschiet.

AMBITIE DE BRABANDER

‘Nu is er het imago van mensen die langskomen om even een wedstrijdje te doen, maar er verder niet zo bijhoren. Ik wil graag toe naar een situatie waarin scheidsrechters gezien worden als fijne mensen die ervoor zorgen dat er ijshockey gespeeld kan worden en die worden gerespecteerd op het niveau waarop ze acteren. De lat voor het fluiten van een NHL-finale is heel anders dan die van een scheidsrechter die de kinderen een leuke dag wil bezorgen. Tegelijkertijd moeten die scheidsrechters wel de kans krijgen om zich te ontwikkelen om zo te zien waar hun lat ligt.’ laat De Brabander weten via IJshockey Nederland.

Vorig jaar zwaaide de Nijmeegse referee na de oefeninterland tegen Japan af na ruim 20 jaar actief te zijn geweest.

 

Previous Voormalig NHL doelman Ray Emery (35) overleden
Next Viktor en Jasper Nordemann naar UNIS Flyers Heerenveen