Zwitserland verrast Finland en Zweden verslaat Letland


World Cup Hockey Denmark

WK kenner Cor Machielsen volgde weer allebei de wedstrijden en verteld jullie over de verrassing dat de Zwitsers de Finnen uitschakelden en de andere halve finale tussen Zweden en Letland.

Zweden – Letland 3-2

Titelverdediger Zweden moest het opnemen tegen de Letten. Die speelden een hele goede eerste periode waarbij de schoten verhouding maar 4-3 was. In minuut 26 was het Filip Forsberg die ondanks de zware tegenstand de ban brak, maar vijf minuten later was het Teddy Blugers die de 1-1 maakte. De Letten kregen kans op meer omdat ze bijna twee minuten lang vijf tegen drie konden spelen maar goalie Anders Nilsson gaf geen krimp. In periode drie konden de Zweden het verschil maken door de voorsprong uit te bouwen naar 3-1 door goals van Viktor Arvidsson en Oliver Ekman-Larsson. Het werd nog spannend door de 3-2 van de Letten door Rudolf Balcers in de 51e minuut, maar Zweden hield stand en maakt zich klaar voor de halve finale tegen de U.S.A.

Finland – Zwitserland 2-3

Een van de gedoodverfde favorieten, Finland, moest het afleggen tegen Zwitserland. Hoewel de Finnen na twintig minuten met een 1-0 voorsprong van het ijs stapten door een goal van Marcus Nutivaara, kregen ze in de tweede periode in een tijdsbestek van vijf minuten, drie goals om de oren. Doelpuntenmakers voor de Zwitsers waren Enzo Corvi, Joël Vermin en Gregory Hofmann. In de 48e minuut was het Mikko Rantanen die vanuit een power play situatie de aansluitingstreffer scoorde, maar de Zwitsers hielden stand en kunnen zich opmaken voor een halve finale tegen de Canadezen.

Previous BREAK! Trevor Hunt van Herentals naar Heerenveen
Next Tampa Bay wint opnieuw in Washington