Memorial Cup Preview: Canada’s beste junioren gaan strijd aan


Foto: Mastercard Memorial Cup

Vrijdagavond barst de strijd om de Memorial Cup los! Dit is de hoofdprijs van de Canadian Hockey League, de overkoepelende organisatie van de drie beste jeugdcompetities van Canada. Dit zijn de Western Hockey League (beslaat British Columbia tot Manitoba, met ook zes Amerikaanse teams), de Ontario Hockey League (Ontario en drie Amerikaanse teams) en de Québec Major Junior Hockey League (beslaat Québec en alle Canadese provincie aan de oostkust). Elk jaar spelen de kampioenen van deze competities dus om de Memorial Cup. Dan zou je alleen drie clubs hebben. Om voor een even aantal deelnemers te zorgen, speelt de organisator van het toernooi ook mee.

In het ijshockey is er misschien geen trofee moeilijker om te winnen. Je moet namelijk eerst je eigen competitie winnen (of al de kans krijgen om gastheer te spelen). Maar dan begint het pas, want daarna mag je nog even de andere kampioenen verslaan. Het toernooi begint met een groepsfase tussen de vier, waarna op basis van de puntenaantallen wordt bepaald wie rechtstreeks naar de finale mag, wie de halve finale moet gaan spelen en wie naar huis mag.

Dit jaar is de het Memorial Cup-toernooi nog specialer, want het is namelijk de honderdste editie van het toernooi! Daarom mag de oudste club in Canada het evenement dit keer organiseren. Dat team is Regina Pats. Het toernooi zal dus plaatsvinden in Regina, in de provincie Saskatchewan. De Pats ontvangen dit jaar Swift Current Broncos (kampioen van de WHL), Hamilton Bulldogs (kampioen van de OHL) en Acadie-Bathurst Titan (kampioen van de QMJHL).

Dit jaar wordt het toernooi dus ook weer zeker de moeite waard! Om jou voor te bereiden om het hele spektakel, blikt Face-Off voor elk team vooruit!

Previous Tampa Bay wint opnieuw in Washington
Next Ritchie van Hulten naar Ahoud Devils