Canada verslaat Noorwegen, Tsjechie in OT langs Rusland


World Cup Hockey Denmark

Onze redacteuren Cor Machielsen en Patrick van Rijswijk keken ook weer naar de avondwedstrijden van het WK. Cor zag Connor McDavid schitteren tegen Noorwegen en Patrick zag een prachtige pot tussen de aartsrivalen Tsjechië en Rusland.

Tsjechië – Rusland 4-3 OT

Een heerlijke pot ijshockey tussen de aartsrivalen Tsjechië en Rusland. Uitblinkers aan Tsjechische kant waren de ingevlogen nieuwkomers David Pastrnak en David Krejci, beiden spelend in de NHL voor de Boston Bruins. David Pastrnak zorgde voor de winst in overtime. In de reguliere speeltijd lag het initiatief vooral bij de Russen. De breedte van de Russische selectie leek de overhand te hebben, maar de Tsjechen waren uiteindelijk de meest gelukkige van de twee en pakten het belangrijke extra punt. De Tsjechische goals kwamen van de sticks van David Pastrnak (2), David Krejci en Dmitrij Jaskin. Aan de kant van de Russen waren Nikita Nesterov, Mikhail Grigorenko en Alexander Barabanov trefzeker.

Noorwegen – Canada 0-5

Het was de Connor McDavid show. De 21-jarige center van Canada en Edmonton Oilers dartelde vooral in de eerste en tweede periode over het ijs, en was alleen af te stoppen met overtredingen. Hij scoorde een hattrick en Bo Horvat scoorde de overige twee goals. Canada staat nu gedeeld eerste met Amerika. De Noorse goalie Lars Hagen maakte 28 saves. (Cor)

Previous WK IJshockey 2018: Bekijk live de wedstrijden van 11 mei
Next Winnipeg Jets naar de Western Conference finale!