Denemarken verrast Finland en Zweden deklasseert Oostenrijk


World Cup Hockey Denmark

Onze eigen Waldorf en Stadtler Marko Bok en Cor Machielsen keken beide weer een wedstrijd en brengen jullie weer up to date.

Zweden – Oostenrijk 7-0

Zweden had wederom een eenvoudige avond, tegen een wel heel matig Oostenrijk. Adrian Kempe schoot een powerplay goal binnen en Mattias Janmark maakte vlak voor de eerste pauze 2-0. Daarmee was de wedstrijd al gespeeld, maar Zweden ging door. Rickard Rakell bewees zijn bloedvorm met twee goals op rij, waarna Gustav Nyqvist er 5-0 van maakte, met nog de helft van de wedstrijd te gaan. In de derde periode was het iets minder van Zweedse kant, maar Mika Zibanejad en Magnus Paajarvi scoorden elk nog een goal (mb)

Finland – Denemarken 2-3

Of het door de aanwezigheid kwam van de twee San José Sharks spelers is moeilijk te verklaren maar feit is wel dat Mikkel Boedker bij de drie goals drie keer een assist had. Pas in de 32e minuut werd de 0-1 gescoord uit een power play goal door Frans Nielsen. De Finnen kwamen op gelijke hoogte door Sebastián Aho uit eveneens een power play situatie. Nog voor het verstrijken van de tweede periode was het Oliver Bjorkstrand die de Denen weer op voorsprong zette met de 1-2. Mikael Granlund maakte de gelijkmaker vier minuten voor tijd en het leek op overtime uit te draaien. Maar in de laatste twee minuten met een man meer situatie speelden de Denen zich in ieder geval al veilig doordat Nichlas Hardt de winnende maakte. Verrassend was het echt wel te noemen ook gezien de schoten op goal verhouding van 37-17. (Cor)

Previous WK IJshockey 2018: Bekijk live de wedstrijden van 10 mei
Next Vijf redenen waarom een ‘three-peat’ er niet in zat voor de Penguins