Amerika wint nipt van Letland en Slowakije iets makkelijker van Frankrijk


World Cup Hockey Denmark

Ook op deze hemelvaartsdag hebben onze redacteuren Cor Machielsen en Marko Bok geen vrij, want ze moeten het WK kijken en jullie op de hoogte brengen.

Slowakije – Frankrijk 3-1

Slowakije had het lastig tegen de stugge Fransen, die pas tien seconden voor het einde definitief het hoofd bogen. David Bondra zette de Slowaken op een 1-0 voorsprong, na een goede assist van David Buc. Buc scoorde in de tweede periode zelf de 2-0, waarna Valentin Claireaux iets terug deed. De Fransen waren af en toe gevaarlijk, maar een empty netter van Michal Cajkovsky besliste het duel in Slowaaks voordeel (mb)

USA – Letland 3-2 OT

De Amerikanen hadden het vrij lastig tegen de Letten. In de eerste periode was het 1-1 door goals van Chris Kreider vanuit een power play en Uvis Janis Balinskis. In de tweede kwamen de Letten op voorsprong door een power play goal van Andris Dzernis. Colin White zette de Amerikanen weer op 2-2. In de derde periode werd niet gescoord zodat de overtime een mogelijke beslissing moest brengen. En na anderhalve minuut in de overtime was het wederom een power play goal die de beslissing bracht. Dit keer gescoord door Cam Atkinson. (Cor)

Previous Vijf redenen waarom een ‘three-peat’ er niet in zat voor de Penguins
Next WK IJshockey 2018: Bekijk live de wedstrijden van 11 mei