Letland en Slowakije winnen op het WK


World Cup Hockey Denmark

In de zomerse hitte hielden onze redacteuren Cor Machielsen en Marco Bok hun hoofd koel en keken naar de middagwedstrijden van het WK en brengen jullie weer up to date.

Oostenrijk – Slowakije 2-4

Oostenrijk pakte de voorsprong via Brian Lebler, echter konden ze daar niet lang van genieten want de Slowaken kwamen snel langszij via Marcel Hascak. Thomas Jurco en Christian Jaros bouwde die voorsprong uit voor de Slowaken. In periode drie maakte de Oostenrijkers het nog spannend met de aansluitingstreffer via Peter Schneider. Echter in de laatste minuut waren het de Slowaken via een empty netter door Michal Kristof die de overwinning binnen haalden. (cm)

Zuid-Korea – Letland 0-5

Letland boekte zoals verwacht een eenvoudige zege op Zuid-Korea en blijft zo een kans hebben op de kwartfinales. De Letten stonden na de eerste periode al met 2-0 voor, door goals van Gints Meija en Ronalds Kenins. De powerplay werkte niet zo goed vandaag, maar toch werd er gescoord, Roberts Bukarts was de maker van de derde goal. Meteen aan het begin van periode drie was daar wel een geslaagde powerplay, Rudolfs Balcers zette de vierde Letse goal in de boeken. In de slotfase was er een hoofdrol voor Michael Swift, de Koreaan pakte een straf, kwam terug op eht ijs en zat een paar seconden later weer in de strafbank. Robert Bukarts scoorde met 0,3 seconden op de klok nog de 5-0. Al met al een eenvoudige middag voor de Letten (mb)

Previous Gebroeders Van Bentem blijven bij landskampioen Hijs Hokij
Next WK IJshockey 2018: Bekijk live de wedstrijden van 9 mei