‘Een prachtige laatste dag in Kopenhagen’


Gisteren kwam Oscar de Kunder aan in Kopenhagen voor de laatste etappe van deze mooie ijshockeyreis tijdens het wereldkampioenschap in Denemarken. Hij zag onder meer Rusland en Zweden in actie komen.

Tot nu toe heb ik heel erg genoten van alle wedstrijden. In één woord geweldig! Je weet niet wat je meemaakt, zoveel indrukken doe hier je op. Ik ben op slechts vijf minuten afstand van de Royal Arena, waar later vandaag wereldkampioen Zweden het op gaat nemen tegen Frankrijk wat volgens mij een hele spannende pot gaat worden. En het is natuurlijk geweldig om goalie Anders Nilsson te zien spelen voor Zweden, die voor mijn favoriete NHL team Vancouver Canucks speelt.

Maar de eerste wedstrijd van vandaag is Rusland tegen Wit-Rusland, en volgens onze KHL kenner Patrick van Rijswijk wordt dat een hele mooie wedstrijd. Dus ik laat me graag verrassen door het Russische ijshockey en de Olympisch kampioen.

Rusland fantastisch

Op weg naar de zitplaats in de Royal Arena kwam ik vlakbij de rolstoel ingang wat spelers tegen van Rusland tegen, die ontspannen een balletje aan het trappen waren voor het begin van de wedstrijd.

De wedstrijd van Rusland tegen Wit-Rusland was er eentje met veel goals (zes in totaal) waar ik net zo van genoten heb als van het Russische ijshockey an sich. In het bijzonder sterspeler Pavel Datsyuk is een genot om naar te kijken op het ijs. Ondanks dat we in Nederland niet zo bekend zijn met het ijshockey uit Rusland, is het zeker de moeite waard.

Het leek wel of de Russen bij lke goal het stadion hadden overgenomen met hun Russische goal song en vlaggen. Opnieuw een echte ijshockey ervaring! Een geweldige sfeer en mooi ijshockey om te zien, alleen was tegenstander Wit-Rusland gewoon te zwak voor de Olympisch kampioen; de Russen wonnen dan ook verdiend met 6-0.

Een Zweedse gele zee

De laatste wedstrijd die ik bezoek op dit wereldkampioenschap in Denemarken is die tussen Zweden en Frankrijk. Vooraf had ik hoge verwachtingen van de wedstrijd tussen beide teams, maar eigenlijk was Zweden veel sterker dan de Fransen. Het speelde veel beter ijshockey en het werd 4-0, waar Frankrijk goed mee wegkwam.

Het was geweldig om Zweden te zien spelen, al voelde het een beetje alsof zij met de handrem erop speelde. Aan de sfeer op de tribune heeft het in ieder geval niet gelegen, want de fans zorgden voor voldoende sfeer tijdens de wedstrijd. Het ‘Sverige’ galmde volop door de arena en ook dit was weer een geweldige ijshockey avond met ijshockey op het hoogste niveau.

HUISWAARTS

Hiermee komt een einde aan mijn WK reis in Herning en Kopenhagen. Ik hoop dat jullie met plezier mijn verhalen hebben gelezen. Bedankt en graag tot in september als het nieuwe ijshockeyseizoen in Nederland weer begint!

Previous WK IJshockey 2018: Bekijk live de wedstrijden van 8 mei
Next Makkelijke avond voor Canada en Zweden