Rusland en Amerika winnen op het gemak


World Cup Hockey Denmark

Patrick van Rijswijk en Cor Machielsen keken weer mee en brengen u op de hoogte wat er zich allemaal afspeelde op de ijsvloer.

Wit Rusland – Rusland 0-6

Ook Wit-Rusland kon Rusland geen partij geven. Het makkelijk combinerende Russische team hoefde niets eens voluit te gaan. Aanstaande donderdag wacht de eerste serieuze tegenstander. Dan staat het altijd beladen duel tegen de Tsjechen op het programma. De Russische treffers kwamen op naam van “The Magic Man” Pavel Datsyuk (2), Maxim Shalunov, Ilya Kablukov, Maxim Mamin en Kirill Kaprizov. Goalie Igor Shestyorkin behaalde een shut-out. Hij stopte alle 18 schoten van de Wit-Russen. (PvR)

USA – Duitsland 3-0

Het probleem van Duitsland is de penalty kill. Ook vandaag weer twee goals tegen uit een man minder situatie. In de eerste periode was er nog hoop met een 0-0. In de tweede periode liepen de Duitsers maar liefst vijf keer tegen een tijdstraf aan. Daarvan wisten de Amerikanen twee keer te profiteren door Patrick Kane en Derek Ryan. In de 50e minuut was het Alex DeBrincat die de eindstand van 3-0 binnen schoot. Keith Kincaid wist alle 28 schoten van onze Oosterburen te stoppen. (Cor)

Previous Tampa Bay Lightning en Vegas Golden Knights naar de Conference Final!
Next WK IJshockey 2018: Bekijk live de wedstrijden van 8 mei