Winst voor Team USA en Tsjechië op dag twee van het WK


World Cup Hockey Denmark

De avondwedstrijden van het WK werden gadegeslagen door onze redacteurs Cor Machielsen en Patrick van Rijswijk. Vooral de burenruzie tussen Tsjechie en Slowakije werd een kraker. Zij brengen jullie op de hoogte.

Denemarken – USA 0-4

De Denen konden het hooguit een periode vol houden, na de zware wedstrijd van gisteren tegen de Duitsers hadden ze het vandaag zwaar tegen de USA. Will Butcher zette de USA op een 0-1 voorsprong in de eerste periode. Chris Kreider en Cam Atkinson brachten de stand op 0-3 in de tweede periode. Denemarken kreeg zelfs een vijf tegen drie power play maar konden ook dan Keith Kincaid niet passeren die alle twintig schoten in de wedstrijd wist te stoppen. Nick Jensen zette in de laatste periode in minuut 54 de eindstand van 0-4 neer. Frederik Andersen wist 39 van de 43 schoten van de USA te stoppen.  (Cor)

Tsjechië – Slowakije 3-2 OT

Wat een spanning! Wat een sfeer! In een uitverkochte Royal Arena in Kopenhagen werd de burenruzie beslist in het voordeel van de Tsjechen. Het duel had twee helden aan de zijde van de Tsjechen. De jonge Martin Necas maakte tien seconden voor het einde van de reguliere speeltijd de gelijkmaker. Het was uiteindelijk Dmitrij Jaskin die de winnende treffer maakte in overtime. Lang had Slowakije uitzicht op de winst. Uitblinker aan Slowaakse zijde was goalie Marek Ciliak. Het was een verdiende overwinning voor de Tsjechen. Zij hadden lange tijd het betere van het spel. De overige goals kwamen van Dominik Kubalik voor Tsjechie en Michal Kristof en Andrej Sekera voor Slowakije. (PvR)

Previous Daniel Sprong erg dichtbij Game 5 voor Pittsburgh
Next 'Een heerlijke tweede dag met de Scandinavische fans!'