Flyers als herboren, Jets en Golden Knights denderen door


Stanley Cup Playoffs NHL

Drie play-off wedstrijden afgelopen nacht, onze redacteur Cor Machielsen sloeg weer een nachtje slaap over en brengt jullie weer up to date.

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 1-5

Werd Brian Elliott twee dagen terug nog gewisseld, vandaag was hij de held. Met 34 reddingen was hij medeverantwoordelijk voor het herstel van de Flyers na de eclatante 7-0 nederlaag van afgelopen woensdag. In een tijdsbestek van een dikke minuut werd het verschil gemaakt. 27 seconden voor het eind van de eerste periode was het een power play goal van Shayne Gottisbehere en 47 seconden in periode twee was het Sean Couturier die een flipperkast goal scoorde.

Travis Konecny en Nolan Patrick bouwden de score uit naar 4-0 waarna Patric Hornqvist de Penguins eindelijk ook op het scorebord kon zetten. De empty netter van Andrew MacDonald met de 1-5 was puur voor de statistieken. De War of  Pennsylvania gaat zondag weer verder vanuit een 1-1 tussenstand.

Winnipeg Jets – Minnesota Wild 4-1

Het was aan Devan Dubnyk te danken dat het tot de derde periode duurde voordat de Jets het verschil ook in de stand tot uitdrukking konden brengen. De Wild lag twintig minuten lang onder vuur terwijl zij zelf geen enkel shot loslieten tussen de laatste vijf minuten van periode twee en de eerste vijftien van periode drie. Tyler Myers had de 1-0 gescoord na 28 minuten. Daarna kon Paul Statsny pas weer het verzet breken in minuut 48.

Het was en de Jets liepen uit naar 4-0 door goals van Andrew Kopp en Patrick Laine. Pas 45 seconden voor tijd kon Zach Parise een shutout van Connor Hellebuyck voorkomen en schoot de enige goal voor de Wild binnen. De Jets staan nu op een 2-0 voorsprong in deze best of seven serie.

Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings 2-1 OT

Net zoals in de eerste wedstrijd waren het wederom de goalies die een hoofdrol vertolkten.  Jonathan Quick werd in de eerste periode alleen gepasseerd door een power play goal van Alex Tuch. In periode twee werd Marc-André Fleury ook geklopt door een power play goal van Paul Ladue. Quick had het een stuk drukker dan Fleury. Na reguliere speeltijd was de shots on goal verhouding 34-20 in het voordeel van de Knights.

In de eerste overtime kregen de Kings een power play, maar Marc-André Fleury bleek wederom een sta in de weg. De verhouding qua schoten op goal in overtime een was dertien om zeven maar beide goalies weigerden vooralsnog te capituleren. In overtime twee kwam er uiteindelijk een winnaar. Nadat eerst Jonathan Quick zijn carrière hoogste 54e redding had gemaakt was het Erik Haula die de winnende goal binnen schoot en daarmee Vegas op een 2-0 voorsprong zette.

 

Previous Nazem Kadri (Toronto Maple Leafs) drie duels geschorst
Next Meer Ahoud Devils nieuws over akkoord spelers en online ticket verkoop