NHL Play-offs: Valse start Washington en Anaheim, Boston en Sharks imponeren


Stanley Cup Playoffs NHL

Vannacht waren er weer vijf wedstrijden in de eerste ronde van de Play-offs. Marko Bok en Cor Machielsen namen de honneurs waar en kwamen weer wat slaap tekort, maar brengen jullie wel op de hoogte.

Tampa Bay Lightning – New Jersey Devils 5-2

Ondrej Palat scoorde een goal en had twee assists in de eerste ronde van de Eastern Conference in de Amalie Arena. Andrei Vasilevskiy maakte 29 saves en Tyler Johnson en Yanni Gourde hadden beide een goal en een assist. Voor de Devils maakten Taylor Hall en Travis Zajac de goals. Tot aan halverwege de derde periode was het spannend met de stand van 3-2. Daarna waren het Alex Killorn en Nikita Kucherov die er met een empty netter voor zorgden dat de eerste overwinning op naam kwam van Tampa Bay (Cor)

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 5-1

Boston en Toronto maakten er een heetgebakerd potje van, dat ruim werd gewonnen door de Bruins. Brad Marchand zette Boston op een 1-0 voorsprong, waarna Zach Hyman gelijkmaakte. Diep in de tweede periode scoorde Boston twee goals, die de beslissing brachten. David Backes maakte de 2-1 en David Pastrnak de 3-1. Nazem Kadri ging namens Toronto ver over de schreef en kreeg een misconduct aan de broek. Ook bij Boston zullen er spelers zijn die nog een belletje kunnen verwachten. Sean Kuraly en David Krejci scoorden tussen de straffen door nog een goal voor de Bruins (mb)

Washington Capitals – Columbus Blue Jackets 3-4 OT

Een valse start voor Washington, tegen een Columbus dat zich snel herpakte na een paar domme straffen in de eerste periode. Twee powerplay goals van Evgeny Kuznetsov leken de opmaat voor een makkelijk avondje, maar de Blue Jackets kwamen via Alexander Wennberg en Thomas Vanek op 2-2. Devante Smith-Pelly leek de zege aan de Capitals te geven, maar Seth Jones knalde een powerplay goal achter Philipp Grubauer. Dat betekent overtime en dat kan best lang duren tijdens de play-offs. Niet vannacht, Artemi Panarin had na zes minuten de winnende goal op zijn naam staan (mb)

Nashville Predators – Colorado Avalanche 5-2

Nashville had het lastig tegen Colorado, dat natuurlijk niks te verliezen heeft en bijna vrijuit kan spelen. Na twee periodes was de stand dan ook 2-2 en pas daarna kwam de klasse van de Predators naar boven drijven. Filip Forsberg scoorde twee goals en Colton Sissons maakte er 5-2 van (mb)

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 0-3

Een kleine vernedering in het eigen Honda Center voor de Ducks. Hoewel Anaheim vooral in de eerste periode veel druk zette, kon Martin Jones zijn goal schoon houden en dat lukte ook de andere twee periodes, dus scoorde hij een shutout met een totaal van 25 saves. Evander Kane scoorde twee goals, waaronder een power play goal. Joe Pavelski had twee assists. Brent Burns scoorde de derde goal zoals we van hem kennen, net over de blauwe aanvalslijn vol uithalend zo in de korte hoek (Cor)

Previous Tilburg Trappers opent finale tegen Deggendorfer SC in eigen huis
Next Doughty mist tweede duel tussen LA en Vegas