Tilburg Trappers opent finale tegen Deggendorfer SC in eigen huis


Foto: Arie Leeuwesteijn

Vanavond is het dan zover; Game 1 op Stappegoor van de Oberliga finale, waar Deggendorfer SC de tegenstander is. Een finale tussen de nummer één van de Oberliga Nord en de nummer één van de Oberliga Zuid.  Om 20:00 uur valt de puck op het ijs in Tilburg.

DEGGENDORFER SC

Deggendorf is een plaatsje dat op 758 kilometer van Tilburg ligt. De plaatselijke SC wist de titel in Oberliga Süd te pakken met 98 punten, en had een voorsprong van drie punten op nummer twee Starbulls Rosenheim. Het team speelt zijn thuiswedstrijden in Eissporthalle an der Trat, dat plaats biedt aan bijna 2800 toeschouwers. Die zullen er tegen Tilburg ook allemaal zitten, als we de foto’s van de voorverkoop mogen geloven.

De gasten versloegen Herne, Essen en Selb om het nu op te nemen tegen onze Tilburgse trots. Het ticket naar DEL2 is binnen voor Deggendorf, of ‘der Aufstieg’ ook plaatsvindt wordt de komende maanden duidelijk.

THREEPEAT

Tilburg had vijf duels nodig in de halve finale om zich te ontdoen van Hannover Scorpions. Een prachtige serie met een zuur einde, vanwege de volslagen belachelijke claim om de broekhoes van Ian Meierdres. Claim afgewezen en klaar. Dat betekent dat Trappers zijn titel kan verdedigen en voor de derde maal de hoofdprijs in de Oberliga kan gaan pakken. Een bomvol Stappegoor zal bij moeten dragen aan het geheel om het eerste duel in winst om te zetten.

KYLE GIBBONS

De speler die ons het meest opvalt aan Deggendorf zijde is Kyle Gibbons. Hij was in het reguliere seizoen goed voor 88 punten (40G, 48A), en plakte daar in het post-season nog even rustig 24 punten (12G, 12A) aan vast. De defensie heeft dus iemand om in de gaten te houden.

Het wordt een clash tussen de twee kampioenen, en een prachtige strijd om de overall titel in de Oberliga. Krijgt Tilburg de start die het zich wenst? Of wordt het een nachtmerrie op vrijdag de dertiende? Vanavond vanaf 20:00 uur zullen we het weten!

Previous NHL Play-offs: overwinningen voor debutant en regerend kampioen; hat-trick Crosby
Next NHL Play-offs: Valse start Washington en Anaheim, Boston en Sharks imponeren