4-on-4: Stanley Cup, laagvliegers in de BeNe League, Oranje Dames en NHL Awards


Photo by Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

De Stanley Cup is de enige prijs die telt. Er zijn veel te veel individuele prijzen waar niemand wat om geeft. Leuk voor bijvoorbeeld McDavid dat hij zoveel assists en goals heeft, maar interesseert het écht iemand?

Rik: In landen waar geen topsport cultuur heerst zal er niet naar om gekeken worden. In landen waar dat wel is zoals in Canada en de USA staat men op de kop en loopt men de polonaise dat het sinds 2001 weer eens iemand gelukt is om de Art Ross Trophy twee maal op rij te winnen. De voorganger van McDavid was niemand minder dan Jaromir Jagr die deze prijs overigens vier keer op rij wist te winnen en dit in dienst deed van de Pittsburgh Penguins.

Patrick: In de USA en Canada is men gek op individuele prijzen. Denk echter dat McDavid deze prijs heel graag had ingeruild voor een plek in de playoffs. Het seizoen begint nu pas echt en dan wil je niet met een Trophy voor de tv zitten.

Oscar: Hier in Nederland leven individuele prijzen totaal niet. Wij Nederlanders denken altijd dat we een sport cultuur hebben maar dat hebben we totaal niet. In Canada en USA hebben ze een echte sport cultuur en daar leeft de individuele prijs heel erg. En tijdens de ijshockey duels voor de Stanley Cup ligt in Canada het land even stil. Dus hier in Nederland kunnen we nog wel wat leren van andere sport culturen in andere landen.

Jonathan: Mij interesseert het in ieder geval niet heel erg. Maar goed, ik kan mij prima voorstellen dat het voor de sporters zelf toch een extra blijk van waardering is. Vergeet niet dat deze mensen dag in dag uit moeten presteren en zich moeten meten met de besten van de wereld. Los daarvan is het commercieel ook altijd weer een boeiend gebeuren. Amerikanen weten prima hoe ze veel geld los moeten peuteren, daar kunnen wij nog veel van leren!

Previous NHL Preview Play-offs: Minnesota Wild
Next AHL update met een blik op Binghamton Devils