4-on-4: Stanley Cup, laagvliegers in de BeNe League, Oranje Dames en NHL Awards


De Play-Offs in de NHL gaan deze week van start! Wie-o-wie gaat er met de Stanley Cup vandoor?

Rik: Mijn Verwachting is dat de finale gespeeld gaat worden door de twee teams die het meest ervaring hebben met winnen van de Stanley Cup in de recente jaren. Pittsburgh Penguins (2016/17 en 2015/16) en de LA Kings (2011/12 en 2013/14). Ik zet in op de LA Kings waar sterkhouders Anze Kopitar  en Jonathan Quick hebben aangetoond dat het missen van de play-offs vorig jaar een incident lijkt te zijn. Tevens weten ze hun ploeg op sleeptouw te nemen.

Patrick: Als ik rond deze tijd de media lees, dan is het bijna een wetenschap rond de uitkomst van de playoffs in de NHL. De brackets zijn bijna monumentaal. Iedereen heeft het over de kanshebbers. Ik ga gewoon voor een van de outsiders en irriteer hiermee meerdere van de mede redacteuren. Let’s go Ducks !!!!!

Oscar:  Zolang het maar niet weer de Pittsburgh Penguins gaat worden, dat begint wel een beetje saai te worden.  Het zou dan ook wel weer eens goed zijn dat de Stanley Cup weer thuis komt naar Canada en ik ga dan ook voor Toronto Maple Leafs of Winnipeg Jets. Hoe dan ook, het gaan weer mooie duels worden dat is zeker.

Jonathan: Ik ga voor de Toronto Maple Leafs dit seizoen. Ze hebben een sterke brede selectie. Ja: hun verdediging heeft (erg) veel shots toegelaten, maar goalie Frederik Anderson en de sterke forwardlijnen hebben hier continue voor weten te compenseren. Alle drie de forwardlijnen hebben topscorers, waardoor het voor tegenstanders een lastige keuze wordt op welke lijn de checking-line wordt ingezet. Toronto wordt dit jaar de verrassing van de Play-Offs!

Previous NHL Preview Play-offs: Minnesota Wild
Next AHL update met een blik op Binghamton Devils