4-on-4: Stanley Cup, laagvliegers in de BeNe League, Oranje Dames en NHL Awards


Zoetermeer Panters Face-OFf
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Zoetermeer zou in zwaar weer verkeren, Den Bosch lijkt ook niet beter te gaan worden. Wat verwachten jullie voor de laagvliegers het komende seizoen in de BeNeLeague?

Rik: Met de nieuwe buitenlanders regel zou het twee kanten op kunnen vallen. Zijn er topteams die buitenlanders aantrekken waardoor er Nederlandse spelers de wijk nemen naar bijvoorbeeld Den Bosch of Zoetermeer dan zou er nog iets positiefs van gemaakt kunnen worden. Maar persoonlijk vrees ik het ergste voor de teams die zwaar weer verkeren als er geen sponsoring op staat.

Patrick: Dit is voor mij een lastige vraag, aangezien mijn zoon voor Zoetermeer speelt. Als je de uitslagen ziet, is er best een plek voor Zoetermeer in de BeNeLeague. De kwestie geld is een ander verhaal. Dat is er gewoon te weinig. Het is dus elk jaar pappen en nathouden. En dat geldt trouwens niet alleen voor de genoemde verenigingen. Kan er wel meer opnoemen die jaarlijks tegen dit probleem aanlopen.

Oscar: Ik denk dat de lagere teams nog wel eens voor een verrassing kunnen gaan zorgen terwijl andere teams zoals Nijmegen wekelijks nieuwe spelers presenteren dat schept ook hogere verwachtingen. En wat betreft de financiële zaken bij de clubs dat is van alle tijden. Er moet iets structureel veranderen bij de ijshockey bond zodat er genoeg geld is voor de clubs zodat clubs niet meer in de financiële problemen komen.

Jonathan: Het leuke aan ijshockey is dat laagvliegers ook zomaar weer in de top terecht kunnen komen. Qua prestaties zou ik stellen dat Zoetermeer het niet verdient op deze lage plek is geëindigd. Een kwestie van pech en een seizoen met te veel (externe) zorgen, denk ik. Voor wat betreft de financiële situaties: geld is er altijd tekort, ook als je veel hebt. Ik denk niet dat een van de clubs om financiële redenen zal eindigen. Uiteindelijk zijn er altijd wel bedrijven en mensen die daar een helpende hand voor willen uitsteken.

Previous NHL Preview Play-offs: Minnesota Wild
Next AHL update met een blik op Binghamton Devils