4-on-4: Stanley Cup, laagvliegers in de BeNe League, Oranje Dames en NHL Awards


De Oranje dames wonnen goud op het WK en promoveren! En nu? Consolidatie, promotie, wat is er mogelijk?

Rik: Met de juiste investeringen zou een volgende promotie geen onredelijke gedachte zijn. Met investeringen bedoel ik begeleiding als trainers en coaches en vooral tijd. Uiteindelijk kom je dan altijd uit bij financiën als er vanuit de staf een goed toekomst plan op tafel komt dan denk ik dat het NOC*NSF mee gaan in een status en dus financieel wil ondersteunen.

Patrick: In de volgende divisies kom je er naar mijn mening ieder jaar eentje tegen die promotie tegenhoudt. Het verschil tussen de hoogste divisies en de rest is best groot. Dat gat dicht je niet zo maar. En dan kom je wederom bij de sponsoring. Die is echt broodnodig als je verder wilt.

Oscar: Promotie is natuurlijk geweldig en ik denk dat je de komende jaren met het dames ijshockey verder komt dan bij het Oranje heren team. Met het behalen van het goud dat geeft hopelijk voldoende resultaat om te investeren in spelers . Dan moet het vinden van sponsors ook niet moeilijk zijn wat heel hard nodig is.

Jonathan: Promotie zou natuurlijk mooi zijn. Daar zal wel aanzienlijk meer geld voor nodig zijn: om trainers en coaches aan te stellen, maar vooral ook om de selectie de gelegenheid te geven om meer en intensiever met elkaar te trainen. Zullen ze dan direct veel resultaat boeken in de hogere divisie? Dat denk ik niet. De dames zullen zich moeten meten met erg sterke tegenstanders, maar juist dat maakt een selectie zelf ook weer beter.

Previous NHL Preview Play-offs: Minnesota Wild
Next AHL update met een blik op Binghamton Devils