NHL Preview Play-offs: Minnesota Wild


Minnesota Wild NHL

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op de komende play-offs van dit NHL seizoen. Alle zestien teams worden belicht aan de hand van dit seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Rowdy van Grieken laat zijn licht schijnen op Minnesota Wild.

Verwachting voor het seizoen

Kan Minnesota voor een Stanley Cup gaan? Een recordseizoen zoals afgelopen jaar zit er niet in. Meer succes in de play-offs wel. Winnen? Nee. Verder komen dan dit seizoen? Ja.

Dit seizoen

Dit seizoen van de Wild had twee gezichten. Op 30 november stond de Wild namelijk slechts op een 22e plaats in de NHL en zat er duidelijk zand in de motor. Dit had te maken met veel blessures. Sterspeler Zach Parise speelde in 2018 pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Ook spelers als Mikael Granlund, Charlie Coyle en Nino Niederreiter werden gemist. Toen deze jongens weer terug waren, kwam Minnesota op stoom. En coach Bruce Boudreau zou Bruce Boudreau niet zijn als hij zijn team dan niet redelijk eenvoudig naar een ticket voor de play-offs zou leiden. Dit gebeurde ook en daarom mag de Wild voor het zesde jaar op rij (!) weer mee gaan doen in april. De voorspelling van Jeroen klopte dus precies!

Vooruitblik

In de eerste ronde zal Minnesota het moeten opnemen tegen Winnipeg Jets, het team dat dit seizoen los is gekomen. Het wordt een zware klus voor de Wild om de eerste ronde te overleven, zeker zonder sterverdediger Ryan Suter. Hij is de rest van het seizoen uitgeschakeld met een kuitbeenblessure.

Keep an eye on:

Toen Eric Staal twee zomers geleden overkwam naar de State of Hockey, dacht iedereen dat hij tegen het einde van zijn Latijn aan zat. Niks was minder waar; de 33-jarige centre speelde dit seizoen als een bezetene. Zijn 42 goals waren van onschatbare waarde voor de Wild. Nog zo’n speler die onder de hoede van Boudreau het beste uit zichzelf weet te halen. En nog een leuk feitje, de grootouders van Staal komen uit Drenthe.

Voorspelling:

De Wild verloren dit seizoen drie van de vier ontmoetingen tegen Winnipeg (al waren twee van deze nederlagen met één goal verschil). Daarnaast moet het nu dus aantreden zonder Ryan Suter, die al jaren lang bijna een halfuur per wedstrijd klokt. Hij zal enorm gemist worden. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de Wild ook dit jaar na ronde één klaar zijn.

Previous NHL Playoff Preview: Toronto Maple Leafs
Next 4-on-4: Stanley Cup, laagvliegers in de BeNe League, Oranje Dames en NHL Awards