NHL Playoff Preview: Toronto Maple Leafs


Toronto Maple Leafs NHL

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op de komende play-offs van dit NHL seizoen. Alle 16 teams worden belicht aan de hand van dit seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Jeroen de Groot laat zijn licht schijnen op Toronto Maple Leafs 

Voorspelling voor aanvang seizoen

De Leafs maken, met het aantrekken van de drie nieuwe ervaren spelers, een zeer goede kans om samen met Ottawa Senators en Montreal Canadiens te strijden om de titel in Atlantic Division Een ticket voor het postseason behoort zeker tot de mogelijkheden. Vanaf daar is alles mogelijk, al verwacht ik niet dat Toronto, dit seizoen al, om de Stanley Cup zal strijden.

Dit seizoen

Nadat Toronto het vorig jaar Washington Capitals in de eerste ronde ontzettend lastig maakte, waren de verwachtingen hooggespannen. En ondanks dat het een jong team is, speelt het ontzettend volwassen. In januari was er al een onoverbrugbaar gat tussen de top drie van de Atlantic met de rest van de divisie.  Deze top drie bestaande uit Boston, Tampa Bay en Toronto zijn veruit de sterkste teams in de divisie. een plek in de top drie was al een kleine twee maanden een zekerheid. Toronto heeft ondanks de blessures van Auston Matthews, het hele seizoen aan de lopende band gescoord. De powerplay is één van de beste in de NHL.

Vooruitblik 

Toronto heeft het in het reguliere seizoen zowel Tampa Bay als Boston Bruins ontzettend lastig gemaakt.  Met de Bruins staat er nog een rekening open, na de Playoffs in 2014. Het zullen geweldige wedstrijden worden met veel passie. Daar waar de aanvallers van Toronto geweldig zijn, laat de verdediging nog wel eens een steekje vallen. Kleine foutjes worden in de Playoffs keihard afgestraft, Morgan Rielly en Jake Gardiner hebben aanvallend gezien een fantastisch seizoen gehad ( beiden 50+ punten dit seizoen). Mocht Mike Babcock die foutje eruit krijgen,  dan gaat het een succesvolle campagne in de Playoffs worden .

Keep an eye on

De first line van Toronto Zack Hyman – Auston Matthews – William Nylander. Nu Matthews weer helemaal topfit is, loopt het als een trein. De power play van de Leafs is levensgevaarlijk. Ook Frederik Andersen verdient het na een geweldig seizoen om in de spotlights te staan.

Voorspelling

Toronto kan zomaar eens de finale van de Eastern Conference halen. De ploeg oogt sterk en fris, waardoor ik ze zeker ronde één door zie komen.

Previous NHL Play-Off Preview: Pittsburgh Penguins
Next NHL Preview Play-offs: Minnesota Wild