NHL Playoff Preview: San Jose Sharks


San Jose Sharks NHL

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op de komende play-offs van dit NHL seizoen. Alle 16 teams worden belicht aan de hand van dit seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Cor Machielsen laat zijn licht schijnen op de San Jose Sharks.

VOORSPELLING VOOR AANVANG SEIZOEN

Ik zie de Sharks dit seizoen hoge ogen gooien. De selectie bezit de nodige defensieve power, een schat aan ervaring en scorend vermogen. Ik denk dat ze samen met de Nashville Predators gaan strijden om een Stanley Cup Final plaats.

Dit seizoen 

De Sharks kenden een stabiel seizoen. De grootste losing streak bedroeg vier, en de beste winning streak negen. Met drie spelers (Burns, Pavelski, Couture) die dit seizoen 60+ punten op de teller zetten, en vijf goal getters met 20+ goals, is er een brede rij van spelers die wat extra’s kunnen brengen voor het team. Ze hebben constant gepresteerd vooral tegen de divisie concurenten, en ook nog eens de een na beste penalty kill met 84,8%. Het leverde plaats plek drie op in de Pacific Division dit seizoen.

Vooruitblik op de play-offs

San Jose mag in ronde één aantreden tegen Anaheim Ducks. Het zal een titanen strijd worden tussen twee prima teams met zeer ervaren spelers. Joe Pavelski, Brent Burns en Logan Couture tegen Ryan Kesler, Corey Perry en Ryan Getzlaf. Dit seizoen moest een shootout drie maal de beslissing brengen tussen beide ploegen, dus de teams zijn erg aan elkaar gewaagd.

Keep an eye on

Dat is heel makkelijk, Brent Burns, Joe Pavelski en Logan Couture. Vooral hun rol op de power play is van absolute meerwaarde voor San Jose. Met Burns staat er absolute klasse die ook offensief zijn rol pakt.

Voorspelling

Ik verwacht niet dat de Sharks ver komen in de play-offs. Tegen Anaheim is het in mijn beleving een 50/50 serie. Daarna zal het eindigen tegen -vermoed ik- de Vegas Golden Knights, want die hebben toch dit seizoen iets meer gebracht en zitten in een flow.

Previous NHL Playoff Preview: LA Kings
Next NHL Playoff Preview: Anaheim Ducks