NHL Playoff Preview: LA Kings


LA Kings NHL

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op de komende play-offs van dit NHL seizoen. Alle zestien teams worden belicht aan de hand van dit seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Rik Bruijnius laat zijn licht schijnen op LA Kings.

Voorspelling voor aanvang seizoen

Kings’ President Luc Robitaille liet weten dat hij meer dan tevreden was met de langdurige contracten die Tyler Toffoli en Tanner Pearson tekenden in LA. De vaste kern, bestaande uit de LA Core Group Anze Kopitar, Drew Doughty, Jonathan Quick Jeff Carter, Tyler Toffoli, Tanner PearsonDustin Brown, Alec Martinez en Jake Muzzin. De daarbij als extra goalie gehaalde Darcy Kuemper moet het afgelopen seizoen gaan rechtzetten. Robitaille heeft daar alle vertrouwen in. Zo slecht als het vorig seizoen afliep zal het dit jaar toch niet lopen zou je zeggen. Toch moet dat eerst maar eens op het ijs gebeuren.

De Kings spelen vijf van de eerste zes duels dit seizoen thuis in het prachtige Staples Center. Een goede start zal het team snel weer op het juiste spoor zetten. Een slechte opening kan echter een streep door de rekening zijn voor coach John Stevens, die sinds 23 april 2017 de hoofdcoach is. Het kan twee kanten op gaan in LA, maar ik geloof niet dat de Kings de Play-Offs wederom gaan missen.

Dit seizoen

De LA Kings begonnen dit seizoen ijzersterk met tien overwinningen in de eerste twaalf wedstrijden. Dit viel niet heel erg op door de flitsende start van de Vegas Golden Knights in dezelfde divisie. Uiteindelijk eindigt men met een record van 45-29-8 op de eerste wild card plek. De maanden en november en januari waren de slechtste maanden voor de Kings met meer verloren dan gewonnen wedstrijden. Sterspeler Anze Kopitar is dit seizoen weer als van ouds na een slecht vorig seizoen. Met 92 punten (35 goals – 57 assists) is hij de captain die samen met goalie Jonathan Quick de Kings naar de play-offs leidt.

Vooruitblik

Los Angeles zal in de eerste ronde tegen Vegas Golden Knights uitkomen. Waar ze dit seizoen vier keer tegen elkaar gespeeld hebben werd de buit  evenredig verdeeld met twee overwinningen ieder. Gezien de play-offs ervaring van Los Angeles geef ik ze grote kans om verder te komen dan de eerste ronde. Naast de ervaring zie ik meer hockey kwaliteit bij de LA Kings. Persoonlijk geloof ik niet in een Vegas sprookje het reguliere seizoen is mooi genoeg geweest met alle records die ze als nieuwe franchise bereikt hebben

Keep an eye on


Na een seizoen de play-offs te hebben gemist lijkt het er op dat spelers als Anze KopitarDrew Doughty en Jonathan Quick weer helemaal terug zijn. Ze weten wat het winnen van de Stanley Cup is en ze zijn er klaar voor om deze weer naar LA te halen.

Voorspelling

De LA Kings wonnen in 2012 en 2014 de Stanley Cup er zijn nog veel spelers over van het roster van 2014 aangevuld met talentvolle spelers. Ik denk dat LA Kings op ervaring en een makkelijkere route dan de andere Western Conference tegenstanders de finale van de Stanley Cup gaat spelen en zelfs de derde Cup van de laatste zeven seizoenen gaan winnen.

Previous GAME FIVE! Trappers of Scorpions? The winner takes it all!
Next NHL Playoff Preview: San Jose Sharks