NHL Playoff Preview: Anaheim Ducks


Anaheim Ducks NHL

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op de komende play-offs van dit NHL seizoen. Alle zestien teams worden belicht aan de hand van dit seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Rik Bruijnius laat zijn licht schijnen op Anaheim Ducks.

VOORSPELLING VOOR AANVANG SEIZOEN

Anaheim gaat gewoon weer meedoen voor de play-offs en het kampioenschap. In de Pacific zitten vier teams (Sharks, Ducks, Kings en Flames) die de dienst uitmaakten in het seizoen 2016-2017. Nu zijn dat er vijf met de terugkeer van de Oilers. Van Vancouver Canucks en Arizona Coyotes is weinig te verwachten, en het lijkt mij zeer merkwaardig dat de nieuwe franchise Vegas Golden Knights direct mee gaat doen om de playoff plaatsen.

Dit seizoen

De eerste vijf maanden van het seizoen liet Anaheim zich vooral gelden als grijze muis, nauwelijks zichtbaar maar continue de aansluiting behouden. De maanden maart en april waren van Play-off niveau. Van de laatste zeventien wedstrijden, waren er maar vier duels zonder punten en slechts één die met één punt werd afgesloten. Hierdoor werd de strijd om plek twee en drie tussen de Ducks, de Sharks, de Kings en de Avelanche beslecht in het voordeel van Ducks. Met een aantal van 101 punten (44-25-13) hadden de Ducks vier punten minder dan vorig jaar, en eindigen ze ook een plek lager in de divisie. Vorig jaar de Pacific titel, dit jaar plek twee.

Vooruitblik

Doordat Anaheim op plaats twee in de Pacific eindigde is het play-off schema een tikkeltje zwaarder. Dit jaar is San Jose Sharks in de eerste ronde de tegenstander. Van de vier eerdere ontmoetingen dit seizoen trok San Jose aan het langste eind met drie overwinningen. Het zal een zeer spannende strijd gaan worden die naar mijn inziens over zeven wedstrijden zal gaan, waarbij ik toch iets meer verwacht van San Jose op dit moment.

Keep an eye on:


De grote jongens van de Ducks zijn natuurlijk: aanvoerder Ryan GetzlafCorey PerryRickard Rakell en de onlangs overgekomen Adam Henrique. De goalies John Gibson en Ryan Miller zullen enorm belangrijk en bepalend moeten zijn, willen de Ducks ver komen.

Voorspelling:

In de preview op het reguliere seizoen werd er 100% play-offs voorspeld. Zie hier: de play-offs zijn gehaald. Mijn voorspelling is dat het hier in de eerste ronde na game 7 voorbij is voor de Ducks.

Previous NHL Playoff Preview: San Jose Sharks
Next NHL Play-Off Preview: Pittsburgh Penguins