Predators pakken de Presidents’ Trophy, prachtig afscheid voor de Sedins

NHL Recaps Face-Off

Twaalf wedstrijden afgelopen nacht. Marko Bok, Jonathan van Osta en Cor Machielsen zagen de Rangers weer een burenruzie verliezen, Nashville Predators de Presidents Cup pakken en Connor McDavid zijn 106e punt maken. Er gebeurde genoeg om jullie weer op de hoogte te brengen.

Washington Capitals – Nashville Predators 3-4

Nasville pakte de President’s Trophy na een een zwaarbevochten zege op Washington. In eigen huis werd een 1-0 voorsprong gepakt na een goal van Craig Smith, maar twee powerplay goals later stonden de Capitals op voorsprong. Een goal van opnieuw Craig Smith zorgde voor een 2-2 stand na 40 minuten. Washington startte de derde periode sterk en nam al snel weer de leiding, Evgeny Kutzetsov scoorde de 2-3. Roman Josi benutte een overtal situatie en vijf minuten voor tijd werd Ryan Johansen de match winner (mb)

New Jersey Devils – Toronto Maple Leafs 2-1

Een belangrijke overwinning voor de Devils, na zes jaar weer naar de play-offs. Willian Nylander zette de Leafs nog op voorsprong maar Pavel Zacha en Miles Wood, beide op assist van Patrick Maroon, zorgden voor een klein feestje in New Jersey. (Cor)

New York Islanders – New York Rangers 2-1

Dat de Rangers weer een burenruzie verloren kwam maar door een man. Jaroslav Halak, de goalie van de Islanders maakte 34 saves. Kevin Hayes had met een power play goal de Rangers op voorsprong gezet maar Thomas Hickey en Anthony Beauvillier bogen die om naar een overwinning. (Cor)

Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes 4-3

Philadelphia moest absoluut winnen om de laatste wild card in bezit te houden en dat lukte maar net. De Flyers kwamen in de eerste periode twee keer op achterstand, maar bogen die om naar een 3-2 voorsprong, met nog tien minuten te gaan. Jordan Staal maakte gelijk en daar waar iedereen een spannende slotfase verwachtte, was het Jakub Voracek die bijna meteen na de 3-3 de winnende goal binnen schoot. Philly heeft nu vier punten meer dan de Panthers en die kunnen nog maximaal vier punten halen (mb)

Columbus Blue Jackets – Pittsburgh Penguins 4-5 OT

Columbus en Pittsburgh streden om plek 2 en 3 in de Metro Divisie en de Penguins kwamen als winnaar uit de strijd. En ze lieten meteen even zien waarom de twee meest recente Stanley Cups in Pittsburgh staan. Vier keer kwamen de Blue Jackets op voorsprong, vier keer kwam Pittsburgh terug en in overtime pakten de Pens de zege. Beide teams zagen veel spelers een paar punten pakken, maar man of the match was Phil Kessel, hij scoorde ook de winnende goal nog (mb)

Detroit Red Wings – Montreal Canadiens 3-4

Detroit en Montreal staan zo goed als gelijk in de stand en deze wedstrijd was ook gelijkopgaand. De Canadiens waren de gelukkigsten en pakten de zege in Detroit. Nicolas Deslauriers scoorde er twee voor Montreal, Dylan Larkin had twee punten voor Detroit (mb)

Florida Panthers – Boston Bruins 3-2

Na een indrukwekkende eerste goal van Aleksander Barkov kwamen de Panthers eindelijk goed op gang. Al snel wist Frank Vetrano een tweede goal te scoren, wat de strijdlust van Florida verder aanwakkerde. Om nog kans te maken op een Playoff spot, moesten de Panthers winnen. Hoe zuur was voor hen de 2-2 door Danton Heinen dan ook. Toch wist Jared McCann in de vijftiende minuut zijn negende goal van het seizoen te scoren en Florida naar de overwinning te helpen. (jo)

Winnipeg Jets – Calgary Flames 2-1

Winnipeg prepareert zich voor de play-offs en is door deze overwinning zeker van een tweede plaats in de Central Division. Voor de Flames is het seizoen mislukt zonder het behalen van de play-offs, dus er stond niet zo heel veel op het spel deze wedstrijd. Blake Wheeler en Paul Stastny scoorden voor de Jets en Spencer Foo scoorde zijn eerste NHL goal voor de Flames (Cor)

Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights 4-3

De uitslag is leuk voor de Oilers met weer drie punten voor Connor McDavid die inmiddels op 106 punten staat en kan de Art Ross troffee bijna niet meer ontglippen. Ryan Nugent Hopkins, Matt Benning, Michael Cammalleri en Ty Rattie waren de doelpuntenmakers voor de Oilers. Voor de Knights deden dat Brayden McNabb, Brandon Pirri en Oscar Lindberg. (Cor)

Vancouver Canucks – Arizona Coyotes 4-3 OT

Deze wedstrijd was de laatste voor de broertjes Sedin. Mooi was dan ook de reactie van het publiek toen Daniel Sedin de eerste goal van Vancouver scoorde en daarmee de 1-1 noteerde. En de assist? Van Henrik Sedin. Arizona wist hierna de voorsprong weer te pakken en door te schieten naar de 1-3 score. Uiteindelijk moest de wedstrijd in overtime beslist worden, waar Daniel Sedin weer met een assist van Henrik Sedin een goal wist te scoren vanaf de blue line, en daarmee hun carrière geëindigd zijn met een game winning goal. (jo)

Los Angeles Kings – Minnesota Wild 4-5 OT

De scoresheet van deze wedstrijd kende verdacht vaak dezelfde naam: Dustin Brown. Brown opende door met 55 seconden in de wedstrijd het eerste goal te scoren. Vervolgens pakte hij ook nog even goal twee, vier en de Overtime vijfde winning goal te maken. Voor Minnesota was het uiteindelijke verlies van weinig invloed: hun positie staat toch al vast. Voor de Kings betekende de win een verplaatsing naar plaatsje drie in de Pacific Division.(jo)

San Jose Sharks – Colorado Avalanche 4-2

Een mooie wedstrijd, die vooral veel activiteit kende in de derde periode. Nadat Justin Braun binnen drie minuten het eerste goal wist te scoren, leek het er even op dat dit weer zo’n wedstrijd ging worden waar iedere zes minuten een doelpunt valt. Maar de verdediging ging aan beide kanten op slot, en de goalies deden lekker hun ding. Het was pas in de derde periode dat de scoresheet weer ingevuld mocht worden: Colorado wist tweemaal te scoren, echter bleef San Jose de voorsprong houden en scoorde Tomas Hertl twee seconden voor tijd nog even de 4-2 in een empty net. (jo)