Een nieuwe update van de Conference Finals KHL. Ak Bars Kazan naar Gagarin Cup Final. CSKA trekt stand gelijk. Patrick van Rijswijk blikt voor je terug.

WESTERN CONFERENCE

CSKA Moscow – SKA St. Petersburg 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)

(Gelijke stand in serie 2-2)

Het grote belang van deze wedstrijd was zichtbaar in de eerste periode. De nadruk lag op de defensieve controle. In de tweede periode probeerde CSKA de wedstrijd open te breken. De openingstreffer viel uiteindelijk aan de andere kant. Op aangeven van Vadim Shipachyov was het verdediger Slava Voynov die de trekker overhaalde. Met deze tussenstand zat SKA in een zetel. Een 3-1 voorsprong in de serie. CSKA moest in de derde periode op zoek naar minstens twee treffers. Geen gemakkelijke opgave tegen de defensief sterke bezoekers. Drie minuten in de derde periode stond het opeens 2-1 voor de thuisploeg. Treffers van Mat Robinson en Valery Nichushkin zorgde voor de ommekeer. De serie ging in no-time van ‘almost finished’ naar ‘alive and kicking’. De laatste minuten waren intens maar CSKA hield stand. De serie lijkt af te stevenen op een klassieke zevende wedstrijd.

EASTERN CONFERENCE

Traktor Chelyabinsk – Ak Bars Kazan 1-3 (0-1 , 1-1, 0-1)

(Ak Bars wint de serie 4-0)

De accu van Traktor was leeg. De serie was close, maar telkenmale stond Ak Bars aan de goede kant van de score. Het was de ervaring van Ak Bars die de doorslag gaf. De jongeren van Traktor waren zo goed als onzichtbaar. Een vroege voorsprong had Traktor wellicht het momentum gegeven. Het was echter Ak Bars dat in de eerste periode op voorsprong kwam. Mikhail Glukhov maakte de belangrijke openingstreffer. Traktor kwam in de tweede periode nog wel langszij. De Zweed Richard Gygne scoorde zijn achtste play-off goal. Ak Bars liet zich niet van zijn stuk brengen. Twee goals van Anton Lander beslisten vervolgens de wedstrijd en de serie. Voor de ervaren Danis Zaripov wordt het zijn zesde Gagarin Cup Final.

Previous Predators pakken de Presidents' Trophy, prachtig afscheid voor de Sedins