4-on-4: Goaltender Interference, Oranje U18, de Oberliga Playoffs en favorieten in de NHL


Tilburg Trappers Hannover Scorpions Oberliga playoffs Face-Off ijshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

De Tilburg Trappers staan bij de laatste vier in Oberliga Playoffs. De afgelopen twee seizoenen werd Trappers kampioen. Toch blijft promotie naar de DEL2 opnieuw uit. Zouden de Trappers misschien moeten overwegen om in een andere hoge league te spelen? Zoals bijvoorbeeld Frankrijk?

Rowdy: Dat kan je overwegen als Tilburg zijnde, maar dat moet dan wel een plan Z zijn. Vooral geografisch gezien is Duitsland gewoon verstandiger. Vergeleken met een uitwedstrijd naar bijvoorbeeld Gap of Grenoble in Zuid-Frankrijk is een duel in Regensburg qua afstand een lachertje. Dat zal spelen in Frankrijk dus ook duurder maken. En om even advocaat van de duivel te spelen, ik kan de DEL ook ergens wel begrijpen. Hun doel is het ontwikkelen van Duits talent, maar voor de Trappers speelt geen enkele Duitser.

Daartegenover kan je natuurlijk wel stellen dat de DEL2 een betere competitie is met Trappers erbij, en van een betere competitie worden de Duitse tegenstanders ook alleen maar beter. Uiteindelijk moet er wel wat veranderen, want nog vijf jaar in de Oberliga blijven domineren is ook geen oplossing. En misschien is Frankrijk dan inderdaad een mooie uitkomst, want volgens mij wordt het Franse niveau onderschat.

Jeroen: Dat zou in mijn ogen een prima alternatief zijn. Het blijft frustrerend om te zien dat ze klaar zijn voor een hoger niveau in Duitsland, en ze maar niet verder komen. Waarom wel een team uit een ander land opnemen in de competitie, maar niet de mogelijkheid geven om te groeien .

Reginald: Een andere hoge League; neen DEL2 is en blijft het doel. De commerciële argumenten nog beter uitspelen vanuit Tilburg; het is business hé. Anderzijds laat ons de BeNe League evolueren en het streven moet zijn dat deze competitie zo sterk wordt; niet enkel sportief, ook als product, opdat de Trappers graag hier weer aansluiten.

Ed: Trappers zit een beetje gevangen op dit moment in het eigen succes. De organisatie wil de stap graag maken, de spelers ook. Zijn ze er al klaar voor, is ook een vraag he? Want in DEL2 spelen clubs met begrotingen waar je u tegen zegt. De DEL2 discussie loopt al een tijdje, feit is dat de clubs daar niet echt happig zijn. Ik ben geen fan van Frank Gentges op de manier waarop hij uithaalt naar Trappers, er is één quote die ik nuttig vond in zijn 483 relazen: ‘de regels moeten voor iedereen hetzelfde zijn’. Dat geldt in mijn ogen dus ook voor de promotie van Trappers naar DEL2. Ik ken de inhoud niet in detail natuurlijk: maar óf er moet een duidelijke termijn gesteld worden waarin heldere voorwaarden geschept worden. Of men zegt: het gaat nooit gebeuren. Dan weet Tilburg in ieder geval waar het aan toe is. Naar Frankrijk? Ik zou ze dan liever hier in de BeNe League terug hebben eerlijk gezegd.

Previous AHL update met een blik op Springfield Thunderbirds
Next Oranje dames op zoek naar vierde WK zege tegen Mexico