4-on-4: Goaltender Interference, Oranje U18, de Oberliga Playoffs en favorieten in de NHL


Goaltender Interference: Vorige week werd duidelijk dat de NHL Board of Governors de regel rondom Goaltender Interference heeft aangepast. Nu zal de Situation Room het laatste besluit hebben. Is hiermee een antwoord gegeven op de discussie rondom deze Coach’s Challenge?

Reginald: Vermoed van niet. Goaltender interference is sowieso vaak op het randje wel of niet, refs beslissen en keuren uiteindelijk goed of net niet op basis van de interpretatie van wat zij zien, of niet zien.

Ed: Nee, verre van. De één interpreteert de regels anders dan de ander. Ik vind dat een coach’s challenge eigenlijk maar voor één ding ingezet moet worden: offside. En verder niet. Goals goedkeuren vind ik te allen tijden iets voor de refs. En die hadden de situation room altijd al om zaken goed te keuren. Of niet.

Rowdy: Het geeft hoop, maar voor mij is het een kwestie van “eerst zien, dan geloven”. Dit seizoen zat vol met op zijn zachtst gezegd twijfelachtige goaltender interference penalty’s. Goals die gewoon goed leken werden afgekeurd en goals waarbij de keeper geen schijn van kans maakte werden juist goedgekeurd. Elke goal perfect beoordelen is trouwens niet mogelijk. Wat de ene goaltender interference vindt, vindt de ander juist niet. Dat is iets wat we altijd zullen houden.

Jeroen: als Toronto Maple Leafs fan, heb ik heel wat goals afgekeurd zien worden vanwege Goaltender interference dit seizoen . Deze maatregel is een kleine stap de goede richting in,  toch blijft iedere situatie weer anders.  Je zult het als scheidsrechters nooit helemaal goed doen. Maar wat mij betreft gaan ze in de NHL terug naar het verbieden voor spelers in het blauwe vak voor de goal te komen. Dat was tenminste duidelijk voor iedereen.

Previous AHL update met een blik op Springfield Thunderbirds
Next Oranje dames op zoek naar vierde WK zege tegen Mexico