Capitals pakken Metropolitan titel, Ducks, Flyers en Devils boeken belangrijke zeges


NHL Recaps Banner Face-Off

Vijf wedstrijden afgelopen nacht. Onze Cor Machielsen sloeg zijn nachtrust over, zag de  Capitals de titel pakken in Metro en de Flyers, Ducks en Devils goede zaken doen in strijd om de play-offs. Hij praat je volledig bij.

Philadelphia Flyers – Boston Bruins 4-3 OT

Drie seconden voor tijd scoorden de Bruins de gelijkmaker door Patrice Bergeron. Boston had daar recht op gezien het spelbeeld, maar vond in Flyers goalie Petr Mrazek een sta in de weg met 36 saves. Claude Giroux opende de score en maakte ook de overtime winner. Voor Philadelphia waren Travis Konecny en Nolan Patrick ook trefzeker. Voor Bosron verschenen Noël Acciari en David Pastrnak ook op de scoresheet. De Flyers staan er dankzij deze overwinning uitstekend voor in de strijd om de play-offs.

Tampa Bay Lightning – Nashville Predators 1-4

Nashville stevent af op de titel in Central Division. Filip Forsberg maakte twee goals en had een assist. Juuse Saros had 29 reddingen in de Amelia Arena van Tampa Bay; hij moest alleen capituleren op een schot van Ondrej Palat van de Bolts. Tampa Bay leed de vierde nederlaag in vijf wedstrijden en lijken de titel in Atlantic te verspelen aan Boston; een titel die een paar weken terug een zekerheidje leek

Montreal Canadiens – New Jersey  Devils 1-2

Taylor Hall scoorde vier minuten voor tijd een short handed goal, nota bene toen de 5-on-3 van Montreal net ten einde kwam. Hall kwam uit de strafbank, kreeg de puck kon richting Carey Price schaatsen en scoorde de game winning goal. Nico Hischier had de Devils aan het begin van de derde periode op gelijke hoogte geschoten gezet, nadat de Habs op voorsprong waren gekomen door Daniel Carr. Puntverlies morgen van Florida zal deelname aan de play-offs betekenen voor New Jersey.

Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 1-3

In Pittsburgh liet Washington zien wie de baas in de Metropolitan Division is. Goalie Philipp Grubauer was lekker op dreef; hij stopte 36 schoten van de Penguins. T.J. Oshie, Dmitry Orlov en Tom Wilson zetten de Capitals op een 0-3 voorsprong. De eretreffer voor Penguins kwam op naam van Patric Hornqvist. Door de zege pakte Washington de titel in Metro, waar Pittsburgh tweede staat.

Anaheim Ducks – Colorado Avalanche 4-3 OT

Volop belangen voor beide ploegen vannacht. Na 40 minuten stond het 1-3 door twee treffers van Tyson Jost en één van Alexander Kerfoot. De mannen uit Anaheim moesten weer in de achtervolging, en deden dat opnieuw met succes. Adam Henrique en Ryan Kesler scoorden de goals zodat er overtime aan te pas kwam om de winnaar te bepalen. Ondrej Kase werd de matchwinnaar voor de Ducks, die de derde plaats in Pacific overnamen van Los Angeles

Previous SHOWTIME! Tilburg Trappers ontvangt Hannover Scorpions in playoffs
Next Oranje Dames Intermission Report: 'Er moet echt wat veranderen in het afmaken van onze kansen'