SHOWTIME! Tilburg Trappers ontvangt Hannover Scorpions in playoffs


Tilburg Trappers Hannoover Scorpions Face-Off Ijshockey

Daar gaan we weer! Tilburg Trappers ontvangt om 15:00 uur op de eigen Stappegoor Hannover Scorpions. Een geduchte tegenstander, die niet zonder slag of stoot opzij gezet zal worden.

BELANGRIJK

Voor Tilburg Trappers is het van groot belang om direct duidelijk te maken dat er vanmiddag niets te halen valt. Scorpions schakelde tot nu toe EC Peiting en Star Bulls Rosenheim uit, de nummers vijf en twee in de Oberliga Süd. Het had daar in totaal negen duels voor nodig, waarbij vooral de zege op Rosenheim (3-1) indruk maakte.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Trappers kende minder moeite met Blue Devils Weiden en Eisbären Regensburg, die beiden een sweep aan de broek kregen. Het is té makkelijk om te denken dat dit ook het geval zal zijn met Scorpions. Van de vijf ontmoetingen dit seizoen, won Tilburg er drie en pakte Scorpions twee maal de zege. Maar! In Brabant was Hannover nog niet succesvol.

GOALIE GEVECHT?

Trappers vs Scorpions betekent ook een duel tussen (wellicht?) de twee beste keepers in Nord. Ian Meierdres werd verkozen tot beste doelman van de noordelijke Oberliga, maar de Hannoverse netminder Bjorn Linda is op zijn minst een klasbak te noemen. Zullen zij de sleutel worden van deze serie? Wie zal het zeggen. Feit is dat we voor een prachtige halve finale serie staan, waarbij Scorpions hongerig is om Tilburg uit te schakelen.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Om 15:00 uur klettert de puck op het ijs, en gaan we zien of Trappers de zevende zege op rij kan gaan boeken, of dat het voor het eerst op achterstand komt in een playoff serie.

Previous Oranje doet zichzelf tekort, maar wint wel; 2-1 winst op Slovenië
Next Capitals pakken Metropolitan titel, Ducks, Flyers en Devils boeken belangrijke zeges