Oranje Dames gaan van start op WK Division IIA in Maribor tegen Noord-Korea


Oranje Dames IJshockey Face-Off WK Maribor

Vandaag gaan de Oranje leeuwinnen van start op het WK Division IIA in Maribor. Na het fantastische goud van de Nederlandse U18 kanjers in Mexicois het nu aan de vrouwen om de kroon op het vrouwen ijshockey jaar te zetten door goud te pakken. De tegenstanders zijn gastland Slovenië, Mexico, Noord-Korea, Australië en Groot-Brittanië. Oranje opent om 16:30 uur met een wedstrijd tegen de Noord-Koreaanse dames.

FAVORIET

Oranje is favoriet voor de titel op het toernooi. Vorig jaar moest de ploeg van Joep Franke het goud aan Zuid-Korea laten, een ploeg die toen met heel veel geld in voorbereiding was op de Olympische Spelen. Daar kon men nog vrede mee hebben, maar voor dit toernooi is alles anders. Het is alleen het goud dat telt voor de bondscoach:

READY TO GO

De 22 dames die het voor Nederland moeten gaan waarmaken in Slovenië hebben een kleinie twee weken voorbereiding achter de rug, De selectie bestaat uit:

GOALIES: Nadia Zijlstra en Lisa Daams

DEFENCE: Emily Even, Jet Milders, Anne Hardenbol, Britt Wortel, Mandy Flink, Kayleigh Hamers, Michelle Noë en Michelle van Ooijen

FORWARDS: Savine Wielinga (C), Marée Dijkema, Nicky Tjin A Ton, Bieke van Nes, Zoë Barbier, Glynis Barton, Julie Zwarthoed, Larissa Haverkorn, Esther de Jong, Anne vd Zande, Hilde Huisman en Isabelle Schollaardt

De selectie telt vijf dames die met het U18 team het goud ophaalden, en nu een plaats hebben bij de ‘grote’ dames. Voor Marée Dijkema, Isabelle Schollaardt en Larissa Haverkorn is Oranje niet nieuw, voor Michelle van Ooijen en Esther de Jong is het opsnuiven van ervaringen begonnen.

Voor wie Michelle en Esther (nog) niet (zo goed) kent; zij verschenen in Mexico voor de microfoon van Ed Versteeve.

Na het afzwaaien van Myrthe Martens als captain en speelster bij Oranje, is Savine Wielenga de nieuwe aanvoerster van de ploeg. De forward was al een tijdje ‘A’ naast Myrthe, dus weet wat haar te doen staat. Ook Wielenga laat er geen misverstand over bestaan, Oranje gaat voor goud en zij zal daar in haar nieuwe rol bij Oranje alles aan doen om bij te dragen aan het succes.

NOORD-KOREA

Vanmiddag doemt Noord-Korea op als eerste tegenstander van het toernooi. Vorig jaar werd deze ploeg met 4-2 aan de kant geschoven. Nederland zal vooral moeten zorgen dat het de eerste zege pakt; de Noord-Koreaansen waren samen met Zuid-Korea als één ploeg actief op de Olympische Spelen. Dat klinkt natuurlijk ontzettend mooi, maar in realiteit betekende dit dat 98% van die ploeg uit Zuid-Koreaanse dames bestond. Het grootste wapenfeit kwam van de tribunes, waar de (geheel vrijwillig opgetrommelde natuurlijk) Noord-Koreaanse cheerleaders geheel in stijl gedrild hun ding deden.

Oranje moet ervoor zorgen dat het (snel) de muur weet te slecht die de Aziaten opwerpen, zodat het met een gerust hart op jacht kan naar meer goals. Natuurlijk zijn onze Oranje dames live te volgen VIA DE LIVESTREAM 

Uiteraard staan wij met Face-Off 100% achter de Oranje dames, en om hen nog even een extra steuntje in de rug te geven nam Ed Versteeve namens de gehele redactie een succeswens op voor de dames. Succes ladies, op naar een gouden plak!

Previous Nederland U18 verslaat IJsland U18 en wordt vierde op WK in Zagreb
Next Anaheim verslaat Kings en de Blues en Avalanche staan gelijk in strijd om de wild cards