Anaheim verslaat Kings en de Blues en Avalanche staan gelijk in strijd om de wild cards


NHL Recaps Banner Face-Off

Zes wedstrijden afgelopen nacht. Cor Machielsen en Marko Bok sloegen de nachtrust over en brengen jullie weer up to date.

New York Islanders – Toronto Maple Leafs 4-5

Toronto won de lastige uitwedstrijd in New York van de Islanders en hebben nu acht van de laatste tien wedstrijden gewonnen. In een gelijkopgaande wedstrijd was het geluk aan de kant van de ploeg die de play-off wel gaat halen en viel het kwartje weer eens fout voor de Islanders. Voor de Leafs waren de ususal suspects weer vaak betrokken bij de goals, Nazem Kadri, Mitchell Marner en Auston Matthews noteerden elk twee punten. Voor de Islanders was Anthony Beauvillier goed bezig, hij scoorde, had een assist en won al zijn face-offs (mb)

New York Rangers – Tampa Bay Lightning 3-7

De terugkeer in New York voor J.T Miller was geen stille terugkeer, met een goal en assist. Dan Girardi en Ryan McDonaugh pikten ook een goal mee. Het verschil werd gemaakt aan het begin van periode drie, waarin de Lightning drie keer scoorde in twee minuten tijd. Cedric Paquette en Brayden Point zetten daar de stand op 1-5. Filip Chytil en Cris Kreider maakten het nog een beetje spannend met de 2-5 en 3-5, maar Brayden Point en Dan Girardi zetten het slotakkoord neer met goal zes en zeven voor Tampa. (Cor)

Washington Capitals – Carolina Hurricanes 1-4

Carolina boekte een knappe zege in Washington, en blijft daardoor nog in de race voor een wild card. De Caps verloren na zes zeges op rij weer eens een keer en hadden er niet heel veel zin in gisteren. Maar 21 schoten werden op Scott Darling afgevuurd, terwijl Carolina de dertig aantikte. Michal Kempny opende nog wel de score voor de Caps, pas zijn tweede goal van het seizoen, maar daarna waren de resterende goals voor de Hurricanes: Derek Ryan, Justin Faulk, Sebastian Aho en Brock McGinn scoorden de goals (mb)

Colorado Avalanche – Chicago Blackhawks 5-0

Chicago werd een dag na ‘Scott Foster Day‘ qua score compleet van het ijs geveegd door Colorado, maar de Blackhawks zagen twee pucks van de lijn gehaald worden. Colorado scoorde vervolgens drie powerplay goals op rij en deed dus goede zaken op weg naar de play-offs. Semyon Varlamov kon de shut-out niet claimen, hij viel geblesseerd uit bij een 4-0 voorsprong. Tyson Barrie was met een goal en twee assists de grote man bij de Avalanche (mb)

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 2-1 OT

Je voelde de spanning hangen in het Honda Center. Periode drie en de overtime waren weer een reclame voor de sport. Drew Doughty zette in de eerste periode de Kings op voorsprong. Nick Ritchie maakte de 1-1. In de derde periode hadden de Kings het overwicht, maar John Gibson bleek niet meer te passeren. Ook in overtime hield hij de Ducks op de been, waarna Rickard Rackell negentien seconden voor het eind de trekker overhaalde en de Kings met een hard schot in de bovenhoek velde. (Cor)

Vegas Golden Knights – St. Louis Blues 4-3 OT

Maar 22 seconden had Jonathan Marschessault nodig om de overtime winner binnen te schieten. Het was zijn tweede van de avond, want daarvoor had hij ook al de 2-1 gemaakt. Patrik Berglund voor de Blues en William Karlsson hadden de scores geopend. En voor het einde van de eerste periode had Brayden Schenn de 2-2 al op het bord gezet. James Neal maakte de 3-2 voor Vegas in periode twee en in de derde zorgde Chris Thorburn met de 3-3 in ieder geval voor een punt, zodat de mannen van de Blues mee blijven doen om de wild card. (Cor)

Previous Oranje Dames gaan van start op WK Division IIA in Maribor tegen Noord-Korea
Next CSKA verrast SKA, Ak Bars op voorsprong