Nederland U18: Het zal toch niet? Degradatie naar IIIA ligt op de loer tegen IJsland


Vrijdag om 16:30 uur speelt Nederland U18 tegen IJsland U18 op het WK Division IIB in Zagreb. De inzet? Hoe bizar het ook klinkt, Nederland speelt in dit duel om niet te degraderen naar Division IIIA. De medailles zijn uit zich, het maximaal haalbare is plaats vier. De ploeg van Theo van Gerwen weet echter ook dat een (verrassende) nederlaag tegen IJsland degradatie betekent.

TOTAAL ONNODIG

Dat onze Oranje U18 mannen in deze situatie terecht zijn gekomen is -in onze ogen- totaal onnodig. Het heeft zich in de vier voorgaande duels zelf tekort gedaan. De winstpartijen tegen China en Servië kwamen na extra werk tot stand, waar een zege in reguliere speeltijd niet alleen terecht, maar ook niet misstaan had. Dat Spanje de volle winst pakte was niet volgens de verhoudingen, waarbij je alleen een conclusie kan trekken dat de nederlaag tegen Kroatië een ’terechte’ was, al had Oranje daar ook kansen op meer.

Het wil gewoon niet vlotten. Dat lijkt de voornaamste voorlopige conclusie tot nu toe. De jongelingen leggen voldoende energie in het spel, creëren voldoende kansen, maar het benutten van de mogelijkheden is een punt van aandacht voor dit laatste cruciale duel tegen IJsland. De eigen rebounds pakken, de acties afmaken, en de effectiviteit zijn de drie elementen die vrijdag moeten kloppen.

Maar! IJsland is normaal gesproken de zwakste broeder in deze groep, en laten we niet op de zaken vooruit lopen. Maar het even onverwachte, als bizarre scenario van degradatie is een mogelijke uitkomst. Steun onze mannen daarom morgen vanaf 16:30 uur op de livestream, en moedig ze aan. Division IIIA is een divisie waar deze leeftijdsklasse écht niet thuis hoort

Previous Duur verlies voor Florida en Colorado in strijd om de wild cards
Next Teddy Toss Geleen 2018