Boston wint topper van Tampa Bay, spanning voor de wild cards loopt op!


NHL Recaps Banner Face-Off

Tien wedstrijden de afgelopen nacht. De Devils pakten een belangrijk puntje tegen de Penguins, Boston liet zien wie de baas is in East en de Kings pakken samen met de Wild twee belangrijke punten voor de play-offs. Marko Bok, Bram Niewold en Cor Machielsen keken weer mee en brengen jullie op de hoogte.

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 4-2

Boston passeerde met de winst op Tampa Bay de Lightning en staan nu eerste in de Atlantic Division. Voor Tampa is het de derde nederlaag op rij. Misschien spelen ze liever tegen de Leafs in de play-offs dan tegen de Devils, want de Devils hebben Tampa gesweept dit seizoen. Maar dat is misschien iets te ver gezocht. Tim Schaller en een power play goal van David Pastrnak (die een mooie Gordie Howe hattrick scoorde) zetten de Bruins op 2-0 na twintig minuten. In de tweede periode was het J.T. Miller die de aansluitingstreffer scoorde. In de derde bouwde Patrice Bergeron de voorsprong weer uit, waarna Victor Hedman de 3-2 maakte, zes minuten voor tijd. Brad Marchand prikte de empty netter binnen voor de 4-2. (Cor)

Buffalo Sabres – Detroit Red Wings 3-6

Een duel om de eer in Buffalo tussen twee ploegen die al lang en breed weten dat de playoffs dit seizoen een brug te ver zijn. De thuisploeg ging goed van start door goals van Jack Eichel en Ryan O’Reilly. Dylan Larkin zorgde nog in de eerste periode voor de aansluitingstreffer, waarna de Red Wings het initiatief overnamen. Twee goals in de tweede periode, één shorthanded van Darren Helm en een even strength van Anthony Mantha zorgde voor een comfortabele voorsprong. In de derde periode zette Detroit zijn dominantie voort en scoorden Andreas Athanasiou, Danny DeKeyser en Evgeny Svechnikov namens de bezoekers. Buffalo kon daar nog slechts een schamel doelpuntje van Evan Rodrigues tegenover zetten, waardoor de wedstrijd eindigde met een overtuigende zege voor de Red Wings.(bn)

New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 3-4 OT

Een spannende pot in New Jersey, waar beide ploegen nog volop spelen om een plek in de playoffs. De openingsgoal van Kyle Palmieri voor de Devils werd al snel beantwoord door een doelpunt van Conor Sheary. In de tweede periode waren het de Penguins die op voorsprong kwamen door een doelpunt van verdediger Kris Letang, waarna het New Jersey-ster Taylor Hall was die een powerplay benutte. In de derde periode wederom een goal aan beide kanten, Blake Coleman en Patrick Hornqvist waren trefzeker, waardoor de wedstrijd naar overtime ging. Hierin wist Sidney Crosby weer eens alle ogen op hem gericht, door een rebound op zijn eigen schot op heuphoogte uit de lucht binnen te schieten. Door deze baseball-wondergoal namen de Penguins de zwaar bevochten punten mee terug naar Pittsburgh.(bn)

Ottawa Senators – Florida Panthers 3-2 OT

Een dure misser richting de play-offs van Florida, dat net als concurrent New Jersey verloor na overtime. Ottawa liet zien dat ze echt wel heel behoorlijk kunnen spelen en sleepte de zege binnen. Jean-Gabriel Pageau opende de score voor de Senators, waarna Aaron Ekblad en Evgenii Dadonov de Panthers aan de leiding schoten. Magnus Paajarvi maakte de 2-2 en in overtime was het opnieuw Jean-Gabriel Pageau die scoorde, met nog zestien seconden op de klok. Florida blijft nu drie punten achter op de Devils, met een wedstrijd minder gespeeld (mb)

Nashville Predators – San Jose Sharks 5-3

Een gelijkopgaande wedstrijd in Nashville, waar de San José Sharks vaker op doel schoten maar een sterk keepende Juuse Saros veel tegenhield voor de thuisploeg. In de eerste periode werd er over en weer gescoord; Kyle Turris en Viktor Arvidsson voor de Predators en Logan Couture en Brenden Dillon voor de Sharks. Na een Predators-goal van Craig Smith in de tweede maakte Mikkel Boedker in de derde periode gelijk voor San José. Ryan Ellis pakte echter weer de lead terug voor Nashville, waarna de bezoekers alles op alles gingen spelen. De goalie ging eraf, maar het mocht niet baten; het resulteerde in de laatste twintig seconden nog in een empty net goal van Nick Bonino.(bn)

Minnesota Wild – Dallas Stars 5-2

Dallas is klaar. Ze moesten eigenlijk alle resterende wedstrijden winnen en dan helpt een 5-2 nederlaag bij Minnesota niet mee. De Stars begonnen goed, maar liepen na de 1-0 van Jamie Benn tegen een shorthanded goal aan. Minnesota scoorde daarna twee snelle goals en ze was het 3-1 voor de Wild. Dat kwamen de Stars niet meer te boven en zo werd het play-off kaarsje uitgeblazen op een donderdagavond in Minnesota (mb)

Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets 6-2

Een halve maand geleden kwamen de Blackhawks naar Winnipeg en kregen ze een 6-2 afstraffing van de Jets. Vannacht waren de rollen precies omgedraaid; het waren de Jets die afreisden naar Chicago en slechts twee doelpunten wisten te maken tegenover de zes van de thuisploeg. Tomas Jurco maakte twee doelpunten, Patrick Kane, Erik Gustafson en Alex DeBrincat hadden allen zowel een goal als een assist. De winst is een opsteker voor het al uitgeschakelde Chicago, Winnipeg daarentegen gaat dit jaar wel naar de playoffs.(bn)

Calgary Flames – Columbus Blue Jackets 1-5

De Blue Jackets gaan maar door met scoren en winnen in strijd om de play-offs. Inmiddels staan ze derde in de Metropolitan division. Tegen de Flames maakte Pierre-Luc Dubois een hattrick en Sergei Bobrovsky maakte 37 saves. Markus Hannikainen en Markus Nutivaara scoorden de andere twee goals. De eretreffer voor de Flames kwam van Chris Stewart. (Cor)

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 2-1

Het lijkt er op dat de laatste wedstrijden de Oilers vol gas geven vanaf de start van de wedstrijd totdat Connor McDavid zijn punt scoort en dan zoiets hebben van, het is weer genoeg geweest voor vandaag. Connor McDavid scoorde alweer zijn 41e goal en daarmee zijn 103e punt, en dat in een slecht draaiend team. Hoeveel punten zou hij scoren als hij dit seizoen bij Boston of Nashville zou hebben gespeeld? Bij de 0-1 klopte hij op snelheid Sam Gagner, ontliep de check van Michael del Zotto en schoot net langs de paal binnen aan de blocker kant van Jacob Markstrom, die overigens 35 saves maakte in deze wedstrijd, en alweer zijn vierde zege op rij pakte. Derrick Pouliot scoorde de game winning goal nadat hij 42 wedstrijden had drooggestaan en Sam Gagner herstelde zijn zwakke optreden bij de 0-1 door zelf de 1-1 binnen tikken, nadat de Oilers defensie dacht dat er voor een icing gefloten zou worden. (Cor)

Los Angeles Kings – Arizona Coyotes 4-2

De Kings troffen de Coyotes en de mannen uit Phoenix zijn in vorm de laatste weken. Ook in deze wedstrijd was niet te zien dat ze er zo slecht voorstaan in de stand en ze kwamen dan ook op voorsprong via Kevin Connauton. Jeff Carter maakte gelijk voor de Kings. Max Domi zette Phoenix op 2-1 en Jeff Carter maakte weer gelijk. De derde periode was spannend, tot vijf minuten voor tijd, toen maakte Jeff Carter zijn hattrick en kwamen de Kings op voorsprong. Anze Kopitar mocht de empty netter binnen schuiven (mb)

Previous Teddy Toss Geleen 2018
Next Nederland U18 verslaat IJsland U18 en wordt vierde op WK in Zagreb