Duur verlies voor Florida en Colorado in strijd om de wild cards


NHL Recaps Banner Face-Off

Maar vier wedstrijden afgelopen nacht, en dat is voor onze redacteur Cor Machielsen geen probleem, hij keek er weer zo veel mogelijk en brengt jullie weer up to date. Duur verlies voor Florida en Colorado om de Wild Cards, en Toronto en Washington deden goede zaken met hun zeges.

Toronto Maple Leafs – Florida Panthers 4-3

De Leafs moesten nog even aan de bak om de play-off plek te verdedigen en de Panthers stonden er goed voor in de wild card race. Door de winst van de Leafs kunnen ze de play-offs eigenlijk niet meer mislopen, maar doordat de Panthers verloren zijn zij nu afhankelijk van wat andere teams doen. Zo spannend is de race om die wild cards. James van Riemsdijk scoorde zijn 200e NHL goal en Frederik Andersen maakte 30 saves en zette daarmee een nieuw record neer voor de Leafs met hun 46e overwinning. Jonathan Huberdeau scoorde twee keer voor de Panthers die nu drie punten achter staan op de New Jersey Devils met nog een wedstrijd tegoed.

Washington Capitals – New York Rangers 3-2 OT

Pas een minuut voor tijd scoorde de Capitals de gelijkmaker via Lars Eller zodat in overtime de beslissing zou vallen. Die duurde maar 38 seconden. Evgeny Kuznetsov scoorde de winnende voor de Caps. Kevin Hayes en Ryan Spooner waren trefzeker voor de Rangers. De overige goal voor de Caps kwam van Andre Burakovsky, die door de zege de  leiding in de Metropolitan Division verstevigde. Ze staan nu zeven punten los van de Penguins met beiden nog vijf wedstrijden te gaan.

Vegas Golden Knights – Arizona Coyotes 2-3

De Golden Knights zullen iets te uitgebreid het feest hebben gevierd met het bereiken van de play-offs, want thuis verliezen van Arizona hadden er weinig verwacht. Twee goals van Kevin Connauton en een van Richard Panik konden de Knights alleen repareren via Erik Haula en Alex Tuch en dat was dus niet voldoende. Opvallend: Arizona won negen van de laatste vijftien duels, tegen achttien zeges uit de eerste 62 pogingen.

Colorado Avalanche – Philadelphia Flyers 1-2

Colorado had de punten hard nodig in de strijd om de wild card Western Conference, echter door dit verlies hebben zij het ook niet meer in eigen hand. Philidelphia heeft in deze zwaar bevochten overwinning wel hun eerste keeper Michal Neuvirth verloren met een blessure. Dat kan ze nog op gaan breken die laatste vijf wedstrijden, maar vooralsnog staan ze derde in de Metropolitan Division. Claude Giroux en Ivan Provorov zetten de Flyers op een 2-0 voorsprong en alleen Matt Nieto wist Petr Mrazek nog te passeren voor de Avalanche.

Previous Speeldata Western en Eastern Conference Finals
Next Nederland U18: Het zal toch niet? Degradatie naar IIIA ligt op de loer tegen IJsland