Belangrijke zeges Devils, Blues en Jets voor play-off plaatsen

Eindspurt om de Play-Off tickets!

NHL Recaps Face-Off

Vijf wedstrijden afgelopen nacht, dus keek onze nachtbraker en redacteur Cor Machielsen op zijn tv, tablet en laptop naar zoveel mogelijk wedstrijden tegelijk om jullie weer up to date te houden.

Buffalo Sabres – Montreal Canadiens 0-3

Een shutout voor Antti Niemi die welgeteld 35 saves maakte. Zijn laatste shutout was alweer van 22 december 2015. Arthur Lehkonen zette Montréal op voorsprong begin tweede periode. Goal twee en drie waren empty netters van Paul Byron en Brendan Gallagher.

Pittsburgh Penguins – New Jersey Devils 3-4 OT

Taylor Hall zorgde ervoor met zijn overtime winner dat de Devils het voor de derde keer dit seizoen wonnen van de Penguins. Sidney Crosby scoorde na twee minuten al de openingsgoal. Een sterke tweede periode van de Devils met goals van Will Butcher, Blake Coleman en Nico Hischier bracht New Jersey 1-3 voor. Brian Dumoulin en Phil Kessel zorgden voor overtime waarin Taylor Hall de puck, na een mooie assist van Nico Hischier, door de five hole bij Matt Murray binnen schoof.

St. Louis Blues – Vancouver Canucks 4-1

Met deze overwinning houden de Blues de deur naar de wild card nog steeds open. Anaheim heeft 89 punten na 75 wedstrijden, Colorado en St. Louis 88 na 74 matches. Patrick Berglund scoorde de eerste twee goals en Sam Gagner knalde de aansluiter nog tegen de netten binnen 40 minuten. Maar treffers in de slotperiode van Vladimir Tarasenko en Dimitrij Jaskin zorgden ervoor dat de punten in St. Louis bleven.

Winnipeg Jets – Anaheim Ducks 3-2 OT

De Jets pakken weer waardevolle punten in strijd voor de play-offs. Met inmiddels 100 punten en een tweede plaats in de Central Division kan deelname aan de play-offs ze haast niet meer ontglippen. Na de 0-1 door Derek Grant namen de Jets een 2-1 voorsprong dankzij goals van Nikolaj Ehlers en Mark Scheifele. Nick Ritchie zorgde met de 2-2 dat er overtime kwam, waarin Kyle Connor de twee punten pakte voor Winnipeg. Met deze OT-nederlaag zetten de Ducks zichzelf nu virtueel uit de wild card spot, er rest hen nog een beperkt aantal wedstrijden om dit te corrigeren.

Dallas Stars – Boston Bruins 2-3

De zevende nederlaag op rij voor de Stars, die daardoor nog maar een minieme kans houden op de play-offs. Na 40 minuten leek er niets aan de hand in Dallas. Er stond immers een mooie 2-0 voorsprong op het bord, na thuisdoelpunten van Esa LIndell en Jamie Benn. De Bruins kwamen echter in de derde periode keihard opzetten. Brad Marchand en Tim Schaller zorgden voor de 2-2, David Pastrnak maakte de nederlaag voor Dallas extra zuur door twaalf seconden voor de toeter de winnende te maken en dus ook het ene puntje af te snoepen van Dallas.

Previous MATCH POINT! Game five of game over in de BeNe League finale!
Next Tilburg Trappers pakt tweede zege tegen Eisbären Regensburg!