MATCH POINT! Game five of game over in de BeNe League finale!


HIJS Hokij Den Haag UNIS Flyers Heerenveen BeNe League Face-Off IJshockey

Vanavond om 20:00 uur kan het gedaan zijn. HIJS Hokij Den Haag leidt in de finale playoff serie van de BeNe League met 2-1 tegen UNIS Flyers Heerenveen. Maar! Als we afgaan op de eerste drie duel, die onnoemelijk dicht bij elkaar lagen, is geen enkel scenario uitgesloten. Komt er een Game 5 in Den Haag, of is het na vanavond “game over”?

BLOEDSTOLLEND

Afgelopen dinsdag werd eens te meer duidelijk dat beide teams elkaar geen duimbreed toegeven. HIJS Hokij won, na shootouts, en pakte een heel belangrijke zege in het derde duel. Alhoewel HIJS de betere was, pakte Heerenveen een late 1-0 voorsprong. Maar twee minuten voor tijd viel de gelijkmaker. In de bloedstollende shootout serie, stopte Fabian Schotel de inzet van Ronald Wurm om de zege voor HIJS veilig te stellen.

TELLERS WEER OP NUL

Alles of niets is het credo in Heerenveen, of zoals Marco Postma ons vertelde ,,Het is weer een nieuwe wedstrijd, de tellers gaan weer op nul en dan gaan we zien wat het wordt. Het ligt in ieder geval ontzettend dicht bij elkaar, en het is aan ons om zondag terug te keren in Den Haag. Dat verdient de serie, en het ijshockey an sich.” Daar hopen wij vurig op, omdat wij met volle teugen genieten van de finale tussen de twee beste teams op dit moment.

In Den Haag zal men denken ‘Ja Face-Off, dat is hartstikke leuk die vijf duels, maar wij gaan toch écht aan de bak om zaterdag de titel te pakken’. En gelijk hebben ze in het Haagse. De liefhebber komt volledig aan zijn trekken in de finale, maar het eerste match point is daar en dat zal de ploeg van Chris Eimers willen verzilveren.

HIJS Hokij Den Haag UNIS Flyers Heerenveen BeNe League Face-Off IJshockey
Foto: Robert Bos

Makkelijk zal dat echter niet worden. Verre van zelfs. Alhoewel de Uithofbewoners twee maal wonnen in Heerenveen, won Flyers de laatste ontmoeting in de eigen Thialf. Voor een ongetwijfeld bomvolle ijshal zal het een nagelbijter worden voor beide supporterskampen.

Wie houdt de zenuwen het best in bedwang? Het antwoord op die vraag komt vanaf 20:00 uur naar jullie toe. Wij hopen van harte dat het opnieuw een duel wordt waarbij de vingers afgelikt dienen te worden!

Previous Dominante zeges voor Kings en Maple Leafs, Connor McDavid maakt strijd voor Art Ross Trophy nog spannend
Next Belangrijke zeges Devils, Blues en Jets voor play-off plaatsen