Dominante zeges voor Kings en Maple Leafs, Connor McDavid maakt strijd voor Art Ross Trophy nog spannend


NHL Recaps Face-Off

Afgelopen nacht werden er maar liefst tien wedstrijden gespeeld. Cor Machielsen, Bram Niewold en Marko Bok bleven wakker om verslag te doen van al het spektakel.

New York Islanders – Tampa Bay Lightning 6-7

Na de succesvolle thuiswedstrijd tegen de Pittsburgh Penguins (4-1 winst), kregen de Islanders dit keer het al voor de playoffs geplaatste Tampa Bay Lightning op bezoek. De ploeg uit Florida had niet lang nodig om hun kwaliteiten te etaleren; na twee minuten scoorde Anthony Cirelli middels een wrap-around en nog geen halve minuut later schoot Tyler Johnson binnen. Ryan Pulock benutte een powerplay voor de thuisploeg, waarna verdediger Victor Hedman de marge van twee herstelde voor de Lightning. In de tweede periode kreeg de bezoekende ploeg een straf, maar Brayden Point maakte alsnog een shorthanded goal. New York kwam terug in de wedstrijd door een powerplay goal van Ryan Pulock en een doelpunt van Anders Lee. Door twee doelpunten van J.T. Miller en één van Mikhail Sergachev liep Tampa Bay uit naar zeven goals waarmee de wedstrijd gespeeld leek. De tweede goal van de avond van Anders Lee en twee treffers van Anthony Beauvillier zorgden toch nog voor een spannende slotfase in New York. De goalie-pull van de Islanders mocht echter niet baten; 6-7 bleek de eindstand.(bn)

Philadelphia Flyers – New York Rangers 4-3

Een hele mooie pot tussen de Flyers en de Rangers, waar de thuisclub het geluk aan haar zij had. Claude Giroux had drie assists voor Philadelphia, Jesper Fast had drie punten voor New York. Oskar Lindblom scoorde met zijn tweede goal van het seizoen de game winning goal, na acht seconden in de derde periode. De Flyers staan nu één puntje achter op Columbus voor plek 3 (mb)

Carolina Hurricanes – Arizona Coyotes 6-5

Carolina maakt nog altijd kans op de play-offs, dankzij een doelpuntrijke zege op Arizona. De Hurricanes maakten er een echte teamzege van, liefst zeven spelers hadden minimaal twee punten en Jeff Skinner, Phillip Di Guiseppe en Jaccob Slavin hadden er zelfs drie. Bij Arizona scoorde verdediger Alex Goligoski twee goals. Valentin Zykov scoorde voor de tweede keer op rij en heeft dit seizoen in elke wedstrijd die hij meedeed gescoord (mb)

Columbus Blue Jackets – Florida Panthers 4-0

Na een bloedeloze eerste periode kwamen de Columbus Blue Jackets voor eigen publiek sterk uit de de kleedkamers voor de tweede periode. Binnen een minuut schoot Cam Atkinson binnen, niet veel later was het Sonny Milano die scoorde. De Blue Jackets gingen vrolijk door en vervolgens het d-man Seth Jones die een powerplay-goal maakte. De Panthers waren zeker niet kansloos en het was in grote mate aan Sergei Boborovsky te danken dat Colombus geen doelpunten tegenkreeg. Florida haalde in de eindfase hun goalie eraf om nog wat te forceren maar helaas; Thomas Vanek pikte op voor de Blue Jackets en bepaalde de eindstand op 4-0.(bn)

Ottawa Senators – Edmonton Oilers 2-6

Maar liefst vier punten scoorde Connor McDavid tegen de Ottawa Senators, twee goals en twee assists. Het was een rustige wedstrijd tot aan het eind van de tweede periode. Na 40 minuten stond er een 0-2 stand door goals van Drake Caggiula en Connor McDavid. Pas in de derde periode ging het los met zes goals. Matt Duchene scoorde een power play goal voor Ottawa, maar acht seconden later was de marge al weer twee door een goal van Ryan Nugent-Hopkins. Ty Rattie en wederom Drake Caggiula zorgde voor een 1-5 tussenstand en dat waren vier goals in een tijdsbestek van een minuut en 49 seconden. Filip Chlapik scoorde zijn eerste NHL-goal voor de Senators, maar het eindakkoord werd gezet door Connor McDavid met zijn tweede goal van de avond en zijn vierde punt. Hij is nu Nikita Kucherov tot op een punt genaderd in de strijd om de Art Ross Trophy met nog acht wedstrijden te gaan. (Cor)

Detroit Red Wings – Washington Capitals 0-1

Hoewel de Detroit Red Wings officieel nog niet uitgeschakeld zijn voor de playoffs, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat ze de volgende ploeg zijn die geen kans meer maakt op de post-season. Met de lijstaanvoerder van de Metro divisie kwam er een geduchte tegenstander naar Little Ceasars Arena. In de eerste periode leek de thuisploeg een voorsprong te nemen, maar na een video review werd goaltender interference geconstateerd waarmee de goal werd afgekeurd. Omdat vaste Capitals-goalie Holtby geblesseerd was, stond Phillipp Grubauer tussen de palen voor Washington. Hij deed het uitstekend door alle 39 schoten van de Red Wings tegen te houden, waardoor het doelpunt van Brent Connoly in de derde periode genoeg was voor de winst. De Capitals blijven nummer één in de Metro divisie, waar Detroit door het verlies officieel is uitgeschakeld voor playoff deelname.(bn)

Nashville Predators – Toronto Maple Leafs 2-5

De Toronto Maple Leafs kwamen naar Tennessee op jacht naar een playoff plek, die de thuisploeg al in de pocket heeft. De bezoekers gingen goed van start door een doelpunt van James van Riemsdyk uit een powerplay. In de tweede periode maakte Viktor Arvidsson gelijk, waarna er verdeeld over de  maar liefst vier Toronto-goals vielen. Auston Matthews, William Nylander, Mitch Marner en Jake Gardiner deden allemaal een duit in het zakje. Het doelpunt van Scott Hartnell in de derde periode was er daardoor slechts een voor de statistieken. De Maple Leafs blijven door de winst op schema lopen voor het post-season.(bn)

Chicago Blackhawks – Vancouver Canucks 2-5

Chicago en Vancouver waren beide bezig aan een dikke losingstreak, dus iemand zou er vandaag vanaf zijn. Het werd Vancouver, waar Alexander Edler twee goals maakte. De Canucks liepen uit naar een 4-1 voorsprong in de tweede periode en pakten zo weer eens een zege na zeven nederlagen. Chicago heeft er nu vijf op rij verloren (mb)

Colorado Avalanche – Los Angeles Kings 1-7

Anze Kopitar prikte vier goals binnen voor de Kings. Het kostte Seymon Varlamov zijn plekje tussen de palen. Toen was de stand al 1-5. Mikko Rantanen had de mannen uit Colorado nog op voorsprong geschoten, maar twee keer Anze Kopitar en een van Jake Muzzin zorgde na de eerste periode voor een 1-3 tussenstand. En twee goals voor beide, van Tobias Rieder en Anze Kopitar in periode twee en drie maakte er 1-7 van, zodat de Kings voor blijven op de Ducks in de strijd om plek drie in de Pacific Division aan het eind toch belangrijk met betrekking tot een home ice advantage in de play-offs. (Cor)

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights 2-1 OT

Malcolm Subban maakte maar liefst 42 reddingen en zette daarmee een persoonlijk record neer. Het zorgde alleen maar voor een puntje voor de Knights, omdat alleen Tomas Tatar en Brent Burns na 60 minuten hadden gescoord en dus de overtime de beslissing moest brengen. Martin Jones maakte in de overtime eerst drie reddingen voor de Sharks waarna Logan Couture het beslissende schot voor de Sharks bracht, die nu zes wedstrijden op rij hebben gewonnen. (Cor)

Previous BREAK: UNIS Group blijft hoofdsponsor Heerenveen
Next MATCH POINT! Game five of game over in de BeNe League finale!