Tilburg Trappers pakt tweede zege tegen Eisbären Regensburg!

Eisbären Regensburg Tilburg Trappers Oberliga Playoffs IJshockey Face-Off

Gisteravond, op zo’n 700 kilometer van de eigen Stappegoor, heeft Tilburg Trappers een 4-2 zege geboekt op bezoek bij Eisbären Regensburg. Trappers pakte daarmee een 2-0 voorsprong in de serie, die het morgen in eigen huis kan afmaken.

JUMP START

Vrijdag was gebleken dat Regensburg een taaie tegenstander is, en waar iedereen met een Tilburgs gekleurd hart op hoopte gebeurde. Trappers vloog uit de startblokoken; binnen twee minuten lag het rubber voor het eerst achter doelman Peter Holmgren. Mitch Bruijsten knalde raak en liet de meegereisde fans al vroeg juichen. Een kleine zes minuten later kogelde Giovanni Vogelaar de tweede treffer binnen. Op de power play haalde hij de trekker snoiehard over met een one-timer.

Waar Trappers woensdag snel een 2-0 voorsprong te pakken had, werd ook dit keer die voorsprong door Eisbären gehalveerd. Na elf minuten stond er 1-2 op het scorebord, door een treffer van Tomas Gulda. Ondanks dat Trappers een paar goede mogelijkheden kreeg op een derde goal, en ondertal overleefd, stapt het met deze stand van het ijs af.

PLAYOFF HOCKEY

In het middenstuk werd duidelijk dat de playoffs bezig zijn; goede kansen, een hoop spanning, straffen, puike saves van beide goalies, maar geen treffers. Tilburg kon geen afstand nemen, Regensburg kon niet dichterbij komen. Optisch was Trappers de betere, maar iedereen weet dat een ‘one goal lead’ als sneeuw voor de zon verdwenen kan zijn.

Het slotstuk kende een sterke opening van de thuisploeg, maar Ian Meierdres toont eens te meer aan waarom hij verkozen werd tot beste goalie van Oberliga Nord. Met enkele goede reddingen houdt hij Trappers op de been. En dan zijn daar altijd van die ‘juiste momenten’ om toe te slaan. Na acht minuten zorgde Danny Stempher met zijn treffer weer voor een nieuwe marge van twee.

Regensburg wenste niet op te geven, en als Ivy van den Heuvel een interference straf moet gaan uitzitten, slaan de Eisbären toe. Met zes tegen vier op het ijs verschalkt Benjamin Kronawitter goalie Meierdres. En dus is de marge weer één, en staan er nog een kleine twee minuten op de klok. Het duel is een kopie van duel één, want ook in de laatste minuten is het billenknijpen, nagels bijten, ijsberen en de zenuwen in bedwang houden. Maar! Anders dan in het eerste duel komt er een vierde treffer. Brock Montgomery maakte aan alle onzekerheid een einde door twintig tellen voor het einde de puck in het lege Duitse doel te schuiven.

De 4-2 zege brengt Trappers op 2-0 in de serie, waardoor het morgen op de eigen Stappegoor deze serie kan uitblazen. Maar vlak Regensburg niet uit, want taai is deze ploeg zeker!