Columbus, Colorado en Florida winnen weer, drama in Ottawa


NHL Recaps Face-Off

Elf duels, veel goals en helaas zeer slecht nieuws voor Erik Karlsson. Marko Bok, Bram Niewold en Cor Machielsen praten je bij

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 4-1

De New York Islanders gingen in eigen huis op zoek naar de eerste overwinning op de regerend kampioen, de Pittsburgh Penguins. En hoe; het leek allemaal op zijn plek te vallen voor de ploeg uit Brooklyn. Overwicht, meerdere powerplays, een sterk keepende Christopher Gibson en niet geheel onbelangrijk: doelpunten. Mathew Barzal opende de score en Adam Pelech vergrootte de marge. In de tweede periode kwamen de Penguins nog terug in de wedstrijd door een goal van Conor Sheary. De Islanders lieten zich echter niet van de wijs brengen; Anders Lee maakte de 3-1 uit een powerplay. Vervolgens haalde Pittsburgh hun goalie van het ijs, waardoor het, na sterk jagen en een assist van John Tavares, voor Jordan Eberle een koud kunstje was om de empty-netter binnen te schieten.(bn)

New York Rangers – Columbus Blue Jackets 3-5

Columbus blijft lekker bezig en bond afgelopen nacht de Rangers aan de zegekar. Artemis Panarin scoorde een hattrick en had ook nog een assist voor de Blue Jackets. De Rangers kwamen alleen via de powerplay (2x) in de buurt van goalie Sergei Bobrovsky en Kevin Hayes maakte nog een shorthanded goal. Columbus is nu van de wild card plek af, door de nederlaag van de Flyers staan ze nu zelfs derde in de Metro divisie (mb)

Washington Capitals – Dallas Stars 4-3

Washington had het lastig tegen de Stars, maar Alex Ovechkin was in vorm en bezorgde zijn team de zege met een goal en twee assists. T.J Oshie en Lars Eller noteerden elk twee punten. Bij Dallas was uiteraard assist koning John Klingberg met twee punten belangrijk, maar de Stars verliezen alweer een wedstrijd… (mb)

Carolina Hurricanes – Edmonton Oilers 3-7

Beetje te laat, maar beter laat dan nooit scoren nu lijn twee en drie ook er lustig op los voor de Oilers. Leon Draisattl was de man of the match met een goal en drie assists. In de eerste periode waren er al vijf goals te noteren. Carolina opende de score en sloot hem af door goals van Brock McGinn en Sebastian Aho. Daartussen waren het dus drie goals van de Oilers met Drake Caggiula, Matt Benning (een hele fraaie achter de goal als een volleerd honkballer via de rug van de keeper) en Ryan Strome.
In de tweede periode kwamen daar vier goals bij. Voor de Oilers via Pontus Aberg, Yohann Auvitu en Leon Draisattl. Voor de Hurricanes was Teuvo Teravainen succesvol. En de laatste goal van de wedstrijd was voor Jesse Puljujarvi die daarmee voor de Oilers de eindstand op 3-7.

Ottawa Senators – Florida Panthers 2-7

Bij Ottawa scoorde Patrick Sieloff zijn eerste goal, maar de Senators zullen ongetwijfeld met de gedachten bij Erik Karlsson zijn geweest, hij en zijn vrouw verloren helaas hun ongeboren zoon. Florida staat nog maar op één punt van de play-offs, Jared McCann had drie punten, Jamie McCann twee en James Reimer stopte 33 schoten voor de Panthers (mb)

Detroit Red Wings – Philadelphia Flyers 5-4 SO

De Detroit Red Wings gingen op zoek naar de beïndiging van hun losing streak van maar liefst tien wedstrijden en moesten dit doen tegen de Philadelphia Flyers. Saillant detail: de in febuari getrade goalie Petr Mrazek stond bij de Flyers tussen de palen. De Tsjech had geen gelukkig wedstrijd en werd na twee periodes door zijn coach gewisseld. Op dat moment had hij al drie doelpunten doorgelaten en stind Detroit met 3-1 voor. De Flyers wisten de stand gelijk te trekken, waarna de Red Wings weer op voorsprong kwamen door de tweede goal van de avond van Dylan Larkin. Even later was het echter alweer gelijk door een doelpunt van Travis Konecny, ondanks discussie en een video-review of het doel te vroeg van zijn plek was. De overtime leverde niets op, waardoor shootouts de beslissing moesten brengen. Philadelphia maakte een foutje teveel, waardoor de benutte penalty shot van Frans Nielsen de winnende bleek.(bn)

Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 4-3

De Maple Leafs zaten op rozen toen ze, na twee goals van James van Riemsdyk en één van Zach Hyman, op een ruime voorsprong stonden op bezoek bij het al geplaatste Tampa Bay. De Lightning lieten dit echter niet over hun kant gaan en pakten het initiatief stevig terug in handen. In een tijdsbestek van vijftien minuten werd de 0-3 achterstand omgebogen in een 4-3 overwinning. De doelpunten kwamen van Victor Hedman, Ryan McDonagh, Nikita Kucherov en Alex Killorn. Tampa Bay behoudt hun goede vorm en route naar de playoffs, waar Toronto nog enkele wedstrijden zal moeten winnen om de huidige derde plek in atlantic te behouden.(bn)

Winnipeg Jets – Los Angeles Kings 2-1 OT

De Winnipeg Jets kwamen in eigen huis sterk voor de dag tegen de LA Kings. De uitploeg kon geen vuist maken en schoot minder dan de helft zo vaak op doel als Winnipeg. Het was dan ook aan goalie Jack Campbell te danken dat de schade beperkt bleef tot één tegengoal in reguliere tijd. Tegen alle verhoudingen in kwam LA zelfs op voorsprong in de tweede periode door een doelpunt van Dustin Brown. Kyle Connor maakte gelijk voor de Jets, waarna de derde periode scoreloos bleef en de wedstrijd naar overtime ging. Hierin was het wederom Kyle Connor die scoorde en de punten in Winnipeg hield.(bn)

Chicago Blackhawks – Colorado Avalanche 1-5

De wedstrijd begon hoopvol voor de thuisploeg, waar Chicago-verdediger Brent Seabrook de 1-0 binnenschoot uit een powerplay. Na de eerst periode nam Colorado echter het heft in handen en keek niet meer achterom. Goals van Alexander Kerfoot (tweemaal), Mikko Rantanen, Tyson Barrie en Erik Johnson , én 44 reddingen van Semyon Varlamov zorgden voor een overtuigende overwinning voor de Avalanche. De ploeg uit Denver staat door de winst nog altijd op schema voor een plek in de playoffs.(bn)

Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks 4-1

Een makkelijke zege voor de Golden Knights met mogelijk een zwart randje. Marc-Andre Fleury viel uit na de eerste periode met een blessure, maar de ernst is nog niet bekend. Maar ook met Malcom Subban werd er gewonnen want na periode een stond het al 3-0 voor de mannen uit Vegas. Jonathan Marchessault, Cody Eakin en Pierre-Edouard Bellemare. Tomas Tatar scoorde de 4-0 en Brandon Sutter scoorde de eretreffer voor de Canucks. (cm)

San Jose Sharks – New Jersey Devils 6-2

Hele lekkere punten voor de Sharks en hele dure verliespunten voor de Devils. Brent Burns had drie assists. Na twintig minuten stond het al 3-1 voor de Sharks door goals van Eric Fehr, Joe Pavelski en Jannik Hansen. De treffer voor de Devils kwam van Taylor Hall. Na 40 minuten hadden Barclay Goodrow, Logan Couture en Mikkel Boedker de stand al naar 6-1 getilt. Blake Coleman kon die stand nog iets dragelijker maken met de tweede voor de Devils, die er nog hard voor zullen moeten werken om die wild-card spot te behouden ten gunste van de Florida Panthers. (cm)

Previous WEITER GEHT ES! Tilburg Trappers ontvangt Eisbären Regensburg
Next BREAK! NOS is aanwezig bij Game 4 en eventueel Game 5 in de Bene League finale