WEITER GEHT ES! Tilburg Trappers ontvangt Eisbären Regensburg


Tilburg Trappers Eisbären Regensburg Oberliga Playoffs IJshockey Face-Off

Acht dagen lang heeft Tilburg Trappers kunnen ‘genieten’ van relatieve rust. Maar vanavond is het dan zover! WEITER GEHT ES! Onze Oberliga trots treedt vanavond in de eigen Stappegoor aan tegen Eisbären Regensburg in de kwartfinale van de Oberliga Playoffs.

EISBÄREN REGENSBURG

Tilburg Trappers Eisbären Regensburg Oberliga Playoffs IJshockey Face-Off
Foto: Eisbären Regensburg

Na Blue Devils Weiden treedt Trappers opnieuw aan tegen een ploeg uit diezelfde regio; 694 kilometer van Tilburg ligt Regensburg, waar Eisbären haar thuishaven heeft. De ploeg eindigde op een zevende plaats in de Oberliga Süd, en knikkerde in de eerste ronde Saale Bülls Halle, met gemak bijna. Het won de serie met 3-1 waarin zeker game 4 van grote klasse was. Het duel eindigde in een klinkende 8-2 zege.

OUDE ‘BEKENDE’

Bij Regensburg schaatst Arnoldas Bosas, een 27-jarige international uit Litouwen die tegen Oranje speelde op het WK in Belfast. Een bekend gezicht voor bijvoorbeeld Kevin Bruijsten, Mex Hermens en Nardo Nagtzaam. Het is écht opletten geblazen, want Bosas schoot liefst 46 treffers tegen de vijandige netten in de Oberliga Süd en werd daarmee de topscorer in het Zuiden.

VERTROUWEN

Tilburg Trappers Eisbären Regensburg Oberliga Playoffs IJshockey Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Een dikke week rust is lekker, maar kan mogelijk ook een gevaar zijn voor Trappers. Op het moment dat de playoffs beginnen zit je in een heerlijke flow. Het is zaak voor Tilburg dat het direct vanaf de puck drop de scherpte vindt, en ’traditioneel’ sterk start. Het liefst gepaard met vroege treffers. De ploeg van Bo Subr geldt voor deze serie als topfavoriet en blaakt van het vertrouwen, dat is logisch, maar het zal zeker moeten waken voor onderschatting.

Op een ongetwijfels tjokvolle Stappegoor gaan de playoffs verder, en gaan we weer met een 0-0 stand aan de nieuwe serie beginnen. Wie pakt het eerste duel? Om 20:00 uur klettert de puck op het ijs van Stappegoor, in de wedstrijd waar Face-Off de trotse wedstrijdsponsor is!

Previous Den Haag na shootouts langs Heerenveen in onvervalste thriller!
Next Columbus, Colorado en Florida winnen weer, drama in Ottawa