Cruciale zeges voor Columbus en Florida, Nashville pakt record


NHL Recaps Face-Off

Vijf wedstrijden afgelopen nacht, met vier uitzeges. Nashville pakte een franchise record. Marko Bok en Cor Machielsen brengen jullie weer op de hoogte.

Boston Bruins – Columbus Blue Jackets 4-5 OT

Een kraker in Boston! De Bruins zijn vrijwel zeker van de play-offs, de Blue Jackets hebben elk punt keihard nodig. Het werd een prachtig duel, met een debutant die de show stal. Ryan Donato van Boston speelde zijn eerste NHL duel en hij scoorde meteen zijn eerste goal en gaf twee assists. Het was niet genoeg voor de zege, die ging in overtime naar Columbus, dat daarmee overwinning acht op rij pakte (mb)

Buffalo Sabres – Nashville Predators 0-4

Nashville blijft ook maar winnen, ze braken in Buffalo het franchise record met de huidige 14-0-1 reeks. De Sabres hielden een half uurtje de puck uit het net, daarna was het snel klaar met het verzet en liepen de Predators uit naar 4-0. Mike Fisher scoorde zijn tweede goal na zijn rentree en Pekka Rinne pakte zijn 40e winst van het seizoen, met zijn achtste shut-out. Indrukwekkend! (mb)

Montreal Canadiens – Florida Panthers 0-2

Nog een shut-out afgelopen nacht, Roberto Luongo stopte alle schoten van de Canadiens en pakte daarmee de zege voor de Panthers. Goals van Aaron Ekblad en Alexander Barkov waren genoeg in een wedstrijd vol met straffen en opstootjes. Florida heeft de wild cards nog in eigen hand door deze zege (mb)

Minnesota Wild – Los Angeles Kings 3-4 OT

Beide teams hebben de punten hard nodig in de strijd voor de play-offs. Er kan er echter maar een winnen. En in dit geval waren het de Kings die daarmee de derde plaats weer overnamen van de Ducks in de Pacific Division. Jeff Carter scoorde de overtime winner, en Drew Doughty had drie assists. De Kings bouwde een 0-2 voorsprong op door goals van Tanner Pearson en Jeff Carter. De Wild maakte in de tweede periode gelijk door goals van Zach Parise en Eric Staal. Ook kwamen ze laat in de derde periode op voorsprong door Joel Eriksson Ek. Echter Dustin Brown scoorde de gelijkmaker 47 seconden voor tijd. (Cor)

Arizona Coyotes – Calgary Flames 5-2

We kunnen wel zeggen dat de Flames na drie nederlagen op rij afhaken in de strijd voor een wildcard. Lange tijd leek het erop dat het wel op overtime zou uitdraaien. Echter in de laatste drie en een halve minuut werd er door de Coyotes drie keer gescoord waaronder twee empty netters. Na 40 minuten stond er gewoon nog 2-2 op het bord door goals van Richard Panik en Max Domi voor Arizona. Dougie Hamilton en Sean Monahan deden dat voor Calgary. Echter in die laatste minuten waren het de goals van Oliver Ekman-Larsson twee keer en Max Domi die het verschil maakte voor de Coyotes. (Cor)

Previous GAME ON! Wie pakt het match point in de finale van de BeNe League?
Next SKA op voorsprong, Jokerit verkleint achterstand