GAME ON! Wie pakt het match point in de finale van de BeNe League?


HIJS Hokij Den Haag UNIS Flyers Heerenveen BeNe League playoffs ijshockey Face-Off

Meeslepend. Prachtig. Een boeiend gevecht. Zomaar drie kwalificaties die je los kunt laten op de finale van de playoffs in de BeNe League tot nu toe. Den Haag en Heerenveen zijn na twee duels in evenwicht, en de toeschouwers hebben twee FAN TAS TI SCHE playoff duels voorgeschoteld gekregen. Feit is wel dat het derde duel van ENORM belang is voor beide teams. De vraag: Wie pakt het match point vanavond in De Uithof?!

NUTTIGE NEDERLAAG?

HIJS Hokij Den Haag UNIS Flyers Heerenveen BeNe League playoffs ijshockey Face-Off
Foto: Robert Bos

Dat we hier met een échte finale te maken hebben, dat schreven wij gisteren al. HIJS Hokij Den Haag weet na lange tijd weer wat verliezen is. Het verloor afgelopen zondag met 3-1 in Thialf van Flyers. Het betekende de eerste nederlaag van 2018 voor de mannen van Chris Eimers. Maar zoals Jurryt Smid zei na afloop: ,,Misschien is het ook wel even goed om weer eens te verliezen, en met de schaatsen terug op het ijs te komen.”  Dat zou zomaar eens een waarheid kunnen zijn waar HIJS zijn voordeel mee kan doen. Even getergd worden, even de pijn voelen van het verlies op een bijzonder belangrijk moment. Natuurlijk, een team wil nooit verliezen en zeker deze twee ploegen niet. Maar soms… Zou dat het vuurtje wel eens aan kunnen wakkeren, en zeker als je aantreedt voor eigen publiek in het derde duel.

BOOST VOOR HEERENVEEN?

HIJS Hokij Den Haag UNIS Flyers Heerenveen BeNe League playoffs ijshockey Face-Off
Foto: Robert Bos

Aan de andere kant van de catacomben troffen wij brede lachen op het gezicht aan bij de Flyers uit Heerenveen. En dat was terecht, maar daar zag je ook een soort ‘opluchting’ in terug. De Friezen wonnen verdiend, en rekenden en passant af met het ‘dit seizoen niet kunnen winnen van Den Haag’ spook. Het muntje viel eindelijk eens naar Heerenveen zijde toe, en daar was men in Thialf na vier nederlagen op rij tegen Den Haag aan toe. Dat geeft de ploeg van Mike Nason mogelijk de boost waar het naar op zoek was, of zoals Brent Janssen zei: ,,Verlies je hier, dan komt Den Haag op 2-0 en dan wordt het wel een heel lastig verhaal voor ons.” Dát scenario is niet van toepassing, we gaan met een 1-1- stand verder vanavond.

In een volgepakte Uithof klettert de puck vanavond om 20:30 uur op het ijs. Wie de eerste twee duels heeft gezien weet nu al dat het vanavond gaat knetteren in het Haagse. Strijd, passie, inzet, tactiek, focus, teamspirit, alles is aanwezig. Het zo vurig gewenste match point is de inzet van dit derde duel. Wij verwachten weer een prachtige titanenstrijd, waar we reikhalzend naar uitkijken. Face-Off is ook bij dit duel natuurlijk weer aanwezig.

Game on! Op naar een prachtige wedstrijd tussen de beste twee teams van deze BeNe League editie!

Previous Sprongshow: assists, een goal en healthy scratch
Next Cruciale zeges voor Columbus en Florida, Nashville pakt record