Sprongshow: assists, een goal en healthy scratch


Sprong Show Face-Off

Elke week blikken we terug op de week van Daniel Sprong. De Nederlander speelt op dit moment voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins, het AHL team van Pittsburgh. Zijn team kwam de afgelopen week vier keer in actie.

Checkers schaakmat gezet

De speelweek van Wilkes-Barre/Scranton begon deze keer op dinsdag, in Charlotte, North Carolina. Daar nam onze landgenoot het op tegen Charlotte Checkers (Carolina Hurricanes). De Checkers kwamen in binnen negen minuten op voorsprong, maar door goals van Zach Trotman (op aangeven van Sprong) en Tom Kostopoulos gingen de Baby Pens met een voorsprong de kleedkamer in. Wilkes-Barre liep daarna zelfs uit tot 1-4! De Checkers kwamen laat in de tweede periode nog op 2-4, waardoor de derde periode nog spannend werd. Een empty-netter van Teddy Blueger verzekerde Wilkes-Barre/Scranton van de winst: 2-5.

Charlotte neemt revanche

Op woensdagavond kreeg Charlotte Checkers de kans om revanche te nemen voor de nederlaag van de avond ervoor. En de Checkers grepen die kans. Na een doelpuntloze en saaie eerste periode pakte Charlotte de leiding en keek het niet meer om. Bij een 2-0 achterstond maakten de Baby Pens het spannend door een goal van Tom Sestito, op aangeven van Daniel Sprong, maar een gelijkmaker kwam er niet. Voormalig-Penguin Greg McKegg scoorde in de derde periode zijn tweede van de avond en bezorgde de thuisploeg zo een 3-1 zege.

Hartford verpest St. Patrick’s feest

Zaterdag was het 17 maart, een dag die voor de Ieren bekendstaat als St. Patrick’s Day. De Baby Pens speelden daarom in groene tenues en hoopten het thuispubliek een mooie zege te geven.


Helaas voor Wilkes-Barre/Scranton liep de avond anders. Hartford Wolf Pack (New York Rangers) kwam in de eerste periode al op een 0-2 voorsprong. Daniel Sprong scoorde in de derde periode zijn 22e van het seizoen en bracht zo de spanning terug: 1-2. Maar dichterbij kwam de thuisploeg niet. Door nog twee Hartford-goals liepen de gasten uit naar 1-4, en dit zou ook de eindstand worden. Een domper voor Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

Healthy scrath tegen Hearshey Bears

Op zondag stond het duel tegen de zwakke Hershey Bears op het programma. Opvallend was dat Sprong’s naam ontbrak op de wedstrijdformulieren. Navraag leerde dat onze landgenoot een healthy scratch was. De Penguins wonnen het duel met Hershey Bears overigens met 6-4, nadat het met 2-0 achter kwam te staan. Thomas Di Pauli maakte twee van de zes Penguins goals.

Previous De zomer komt: is er nog wat te doen?
Next GAME ON! Wie pakt het match point in de finale van de BeNe League?