SKA op voorsprong, Jokerit verkleint achterstand


You Miss 100% Of The Shots You Don’t Take (Wayne Gretzky). Wederom een playoff update. Dit keer alleen de Western Conference, waarin SKA op voorsprong staat en  Jokerit de achterstand verkleint. Patrick van Rijswijk blikt voor je terug.

Lokomotiv Yaroslavl – SKA St. Petersburg 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

(SKA leidt de serie 2-1)

In een incidentrijk duel trok SKA uiteindelijk aan het langste eind. Beide teams zagen een goal afgekeurd en er waren veel irritaties en dus ook straffen. Er was een match penalty voor Sergei Plotnikov en meerdere double minors voor onsportief gedrag. Het is een serie voor de echte liefhebber. Strijd en snelheid. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door Ilya Kovalchuk. Hij was met twee treffers de grote man bij de bezoekers. SKA- goalie Mikko Koskinen had met 30 saves een welverdiende shutout.

Jokerit Helsinki – CSKA Moscow 2-1 OT (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

(CSKA leidt de serie 2-1)

Olli Palola werd de grote man van de wedstrijd. Hij scoorde zowel in reguliere speeltijd als in overtime. CSKA- goalie Ilya Sorokin wist in de playoffs zijn doel maar liefst 213 minuten, 51 seconden schoon te houden. Hij bleef daarmee 89 seconden achter op het bestaande record van SKA- goalie Mikko Koskinen. Voor Jokerit was het vooraf heel duidelijk. Alleen de winst telde. Wederom verlies zou de uitschakeling al zo goed als zeker maken. Olli Palola zorgde in de tweede periode voor de verdiende voorsprong. Hierna stokte het bij Jokerit. CSKA nam de regie van de wedstrijd over. Na een minuut in de laatste periode was de gelijkmaker een feit. Mikhail Pashnin was de maker. De Finnen waren uiteindelijk de meest gelukkige ploeg in overtime. Jokerit- spelers Tommi Kivisto en Jesper Jensen kregen beide een match penalty.

Previous Cruciale zeges voor Columbus en Florida, Nashville pakt record
Next 4-on-4: De Bene League Finale, Oranje dames, ijshockey in Nederland, en ijshockey in het dagelijks leven