NEXT SHIFT! Game 2 in de BeNe League finale Den Haag vs Heerenveen


Unis Flyers Heerenveen HIJS Hokij Den Haag BeNe League Finale Playoffs IJshockey Face-Off

Om 17:00 uur vanmiddag is het tweede duel van de finale om de titel in de BeNe League. Vrijdagavond won HIJS Hokij Den Haag het eerste duel met 4-2 van Heerenveen, waardoor de stand 1-0 in Haags voordeel is. Wat brengt het tweede duel van vandaag?

UNIS FLYERS HEERENVEEN

UNIS Flyers Heerenveen HIJS Hokij Den Haag IJShockey Face-Off
Foto: Robert Bos

De Friezen weten dondersgoed dat het vanmiddag moet winnen; een tweede nederlaag in deze finale brengt Den Haag op drie matchpints, met het derde duel dinsdag in Den Haag, dat dit seizoen een onneembare vesting is gebleken.

Flyers kwam vrijdag goed voor de dag in De Uithof en zal, uit de wijze waarop het vrijdag speelde, moed putten. In fases van de wedstrijd was het de bovenliggende partij, maar het kon niet doordrukken. Dat had te maken met het prima keeperswerk van Fabian Schotel, maar ook met het genadeloos afstraffen van de opgelopen penalties.

Wegblijven uit de strafbank en een manier vinden om het net te laten bollen is het devies dat coach Mike Nason de regerend BeNe League Kampioen zal meegeven aan zijn spelers.

HIJS HOKIJ DEN HAAG

UNIS Flyers Heerenveen HIJS Hokij Den Haag IJShockey Face-Off
Foto: Robert Bos

De ploeg van Chris Eimers heeft de wind in de zeilen, en het vertrouwen in groot. De twee eerdere duels in Thialf, in de BeNe League en de finale van de Final Four, werden met moeite in winst omgezet (3-2 en 1-0). De ploeg blaakt echter van het zelfvertrouwen en is klaar om ook de derde finale van het seizoen in winst om te zetten. Een zege in Thialf vanmiddag zou een enorme stap zijn voor de Uithofbewoners.

Den Haag kan vertrouwen op de meest dodelijke power play die er op dit moment voor handen is. Ook afgelopen vrijdag knalde HIJS twee maal het rubber tegen de netten vanuit een man meer situatie. Het is een prettig wapen om achter de hand te hebben. Ook Raymond van der Schuit blijft scoren, dat deed hij in het eerste duel opnieuw.

Iedereen kijkt uit naar deze titanenstrijd waar de druk op beide ploegen hoog is. Wie daar het beste mee om kan gaan? Dat zien we vanmiddag vanaf 17:00, en Face-Off is ook daar natuurlijk weer bij!

Previous Halve Finale Conferences; Traktor en Metallurg verrassen, SKA en CSKA winnen dik
Next Boston wint topper in Tampa, spanning stijgt om wildcards in het westen