Halve Finale Conferences; Traktor en Metallurg verrassen, SKA en CSKA winnen dik


De Halve Finales in de Conferences zijn begonnen. Traktor en Metallurg verrassen. SKA en CSKA winnen dik. Patrick van Rijswijk praat je weer helemaal bij.

Western Conference

SKA St. Petersburg – Lokomotiv Yaroslavl 4-0 (2-0, 2-0, 0-0)

(SKA leidt de serie 1-0)

Vorig seizoen won SKA de serie met 4-0. Maar ondanks de duidelijke uitslag waren de wedstrijden close. De verwachtingen van Lokomotiv lagen dit keer dan ook hoger. Men zou het de “vermoeide” titelkandidaat heel lastig kunnen gaan maken. Dit strijdplan werkte echter niet in de eerste wedstrijd. Na 49 seconden lag de puck al achter Lokomotiv-goalie Alexei Murygin. Vadim Shipachyov maakte de treffer. Aan het einde van de eerste periode werd de voorsprong zelfs verdubbeld door een goal van Jarno Koskiranta. Het was niet zozeer Lokomotiv dat slecht speelde. SKA deed alles gewoon nog net iets beter. In de tweede periode bleef de thuisploeg dominant. Vyacheslav Voynov en Vladislav Gavrikov maakten de 3-0 en 4-0. Het laatste bedrijf was een formaliteit. Lokomotiv probeerde het nog wel, maar kwam niet langs SKA-goalie Mikko Koskinen.

CSKA Moscow – Jokerit Helsinki 4-0 (2-0, 0-0, 2-0)

(CSKA leidt de serie 1-0)

Jokerit kwam slechts tot 18 doelpogingen in de eerste wedstrijd tegen CSKA. Het zegt iets over de defensieve kracht van de Moskovieten. In de vijf playoff wedstrijden tot nu toe kreeg het slechts een goal tegen. De thuisploeg nam een snelle voorsprong. Na twee minuten was het Greg Scott die de score opende. 57 seconden voor het einde van de eerste periode was het wederom raak. De goal kwam op naam van Valery Nichushkin. Jokerit zocht in de tweede periode wanhopig naar de aansluitingstreffer. In het laatste bedrijf maakte CSKA vervolgens nog twee treffers. Sergei Andronov en Sergei Shumakov waren trefzeker voor de dominante thuisploeg.

Ak Bars Kazan – Metallurg Magnitogorsk 3-4 OT (1-0, 1-2, 1-1, 0-1)

(Metallurg leidt de serie 1-0)

Het beloofde op voorhand al een spannende serie te worden. De rivaliteit tussen de twee ploegen zorgt altijd voor spektakel. Zo ook in het eerste duel van deze serie. Ak Bars startte beter en nam zelfs een 2-0 voorsprong door goals van Jiri Sekac en Stanislav Galiyev. Metallurg vocht zich echter terug in de wedstrijd en tien minuten later was de stand al weer gelijk. Matt Ellison en Wojtek Wolski maakten de treffers. In de derde periode was het wederom de thuisploeg die op voorsprong kwam via Atte Ohtamaa. Het was wederom van korte duur. Evgeny Timkin zorgde voor de gelijke stand na reguliere speeltijd. In overtime waren het uiteindelijk de bezoekers die de verrassende overwinning pakten.  Wojtek Wolski besliste de wedstrijd met zijn tweede treffer van de avond.

Salavat Yulaev Ufa – Traktor Chelyabinsk 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)

(Traktor leidt de serie 1-0)

De 18-jarige Vitaly Kravtsov blijft verbazen in de playoffs. Hij was wederom beslissend met zijn powerplay goal. Het was al zijn vijfde goal in de play offs. Traktor nam een voorsprong in de eerste periode door Artyom Penkovsky. Salavat had in deze fase geen antwoord op de goede organisatie van de gasten. Na een minuut in de tweede periode stond het zelfs 2-0 voor de gasten. De powerplay goal werd gescoord door Vitaly Kravtsov. Salavat werd wakker en maakte de aansluitingstreffer via Ilya Zubov. De derde periode was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Traktor-goalie Pavel Francouz. Deze stond zijn mannetje met 38 saves en bezorgde de gasten de verrassende overwinning in de eerste wedstrijd.

Previous Eindhoven Kemphanen behoudt coach Larry Suarez
Next NEXT SHIFT! Game 2 in de BeNe League finale Den Haag vs Heerenveen