Den Haag pakt zege in boeiend eerste finaleduel tegen Heerenveen


HIJS Hokij Den Haag Unis Flyers Heerenveen Face-Off IJshockey Bene League
Foto; RubenVA Media

Het was weer zo’n avond! De twee beste teams van dit moment betraden het ijs in een bomvolle Uithof voor het eerste finaleduel om de titel in de BeNe League. HIJS Hokij Den Haag deelde de eerste tik uit aan Heerenveen, door het openingsduel met 4-2 te winnen.

STERKE START HIJS

HIJS begon het sterkst aan het duel en kreeg een paar mogelijkheden. Op de eerste power play die de ploeg van Chris Eimers kreeg, was het dan ook gelijk raak. Jeffrey Melissant kogelde de puck langs Flyers goalie Sjoerd Idzenga voor de 1-0 voorsprong na amper vier minuten. Daarna kantelde het duel, speelden de Friezen compact en daar hadden de gastheren duidelijk moeite mee. Sterker; in die fase waren de Friezen de bovenliggende partij. Na bijna een kwartier spelen kwam Flyers dan ook verdiend op gelijke hoogte; Ronald Wurm legde puck tegen de Haagse touwen, ook hier tijdens een man meer situatie. De 1-1 stand was ook de eerste ruststand.

HIJS Hokij Den Haag Unis Flyers Heerenveen Face-Off IJshockey Bene League
Foto: RubenVA Media

TEMPO OMHOOG

Opnieuw opende HIJS zeer sterk aan het begin van het middenstuk; binnen de minuut legde Raymond van der Schuit voor de tweede keer het rubber in het Friese doel. Na een prachtige aanval was hij het eindstation voor de tweede Haagse voorsprong van de avond. Het tempo ging omhoog bij beide ploegen, de duels werden feller, en er kwam meer pit in de wedstrijd. Lars den Edel bracht Heerenveen voor een tweede keer op gelijke hoogte, nadat de puck voor de Haagse goal bleef hangen.

HIJS Hokij Den Haag Unis Flyers Heerenveen Face-Off IJshockey Bene League
Foto: RubenVA Media

OPNIEUW SNELLE GOAL

Met Aldo van Aalderen op de strafbank voor Flyers ving periode drie aan, en daar was HIJS opnieuw snel succesvol, en opnieuw deed het dat via de power play. Alan van Bentem zette zijn ploeg voor de derde maal op voorsprong. Het spel golfde op en neer, maar beide ploegen hadden elkaar redelijk in de tang. HIJS had moeite om de beslissing te forceren, en Heerenveen vond de -opnieuw- uitstekend spelende goalie Fabian Schotel op hun pad. De beslssing viel op het moment dat keeper Idzenga was ingeruild voor een extra aanvaller. Jeffrey Melissant legde de puck in het lege Heerenveen doel, en besliste daarmee de wedstrijd. Met een 4-2 zege stapte de Haagse ploeg van het ijs, terwijl de Friezen vertrouwen konden putten, ondanks de nederlaag.

Zondag staat het tweede duel tussen beide teams op het programma; het is aan de regerend kampioen om met een passend antwoord te komen. 17:00 zal de puck op het ijs kletteren in Thialf.

Na afloop van het eerste duel blikte Ed Versteeve terug met Heerenveen coach Mike Nason, en de razende reporter HIJS Hokij Den Haag, Peet Solleveld.

Previous Panthers, Avalanche en Blue Jackets winnen en doen goede zaken voor de Wild Card tickets.
Next Nashville 'clinched' playoffs als eerste team, Vegas opnieuw thuis onderuit