Panthers, Avalanche en Blue Jackets winnen en doen goede zaken voor de Wild Card tickets.


NHL Recaps Face-Off

Negen duels afgelopen nacht in de NHL, waar het langzaam aan dringen geblazen wordt voor een ticket in het post-season. Marko Bok, Jacco van Keulen en Cor Machielsen zagen de Florida Panthers hele goede zaken doen in de strijd voor een wild card ticket.

Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs 2-5

Buffalo had weinig in de melk te brokkelen tegen Toronto, waar James van Riemsdyk weer de grote man was. Hij scoorde de 1-0 en 2-0 en gaf ook nog een assist. Sam Reinhart en Jason Pominville scoorden voor de Sabres, maar de Leafs wonnen eenvoudig met 5-2. Connor Carrick, Tyler Bozak en Patrick Marleau scoorden de drie andere goals voor Toronto (mb)

New York Islanders – Washington Capitals 3-7

In het Barclays Center zorgden de Capitals ervoor dat ze de leider bleven in de Metropolitan Division, met een ruime overwinning op de Islanders. Na de eerste periode was het nog redelijk spannend, na twintig minuten stond er 2-3 op het scoreboard, door goals van Brock Nelson en Andrew Ladd voor de Islanders en voor de Capitals waren in die periode Lars Eller, T.J. Oshie en Dimitry Orlov trefzeker. In periode twee bouwden de Caps de voorsprong uit met twee goals. Andre Burakovsky en Nicklas Backstrom waren de doelpuntenmakers. De eindstand werd bepaald door goals van John Carlson en wederom T.J. Oshie. De Islanders scoorden nog via Ryan Pulock. (Cor)

Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets 3-5

Philadelphia kon Columbus op vier punten zetten met een zege, maar het waren de Blue Jackets die de zege pakten. Oliver Bjorkstrand en Boone Jenner maakten 1-0 en 2-0 (elf seconden tussen beide goals), waarna Claude Giroux er 2-1 van maakte. Daarna ontspon een boeiende pot hockey, met goals over en weer, die pas één seconde voor tijd werd beslist met de empty netter van Cam Atkinson. Columbus pakte de zesde zege op rij (mb)

Montreal Canadiens – Pittsburgh Penguins 3-5

Montreal leek ook te gaan profiteren van de jaarlijkse zwakke pre-play-off vorm bij de Penguins. Een vlotte 2-0 voorsprong was echter ook net zo snel weer weggepoetst en beide teams vochten voor elke millimeter ijs. Patrick Hornqvist was met drie punten de gevierde man, samen met Kris Letang en Bryan Rust, die elk twee punten hadden. Voor Montreal scoorde Artturi Lehkonen wederom, hij heeft er nu vier in vier duels (mb)

Florida Panthers – Boston Bruins 3-0

In het BB&T Center pakte Panthers goalie James Reimer een shutout tegen de Bruins, en dat ook nog op zijn 30e verjaardag. Hij stopte alle 46 schoten. Aaron Ekblad, Nick Bjugstad en Vincent Trocheck zorgden ervoor dat de Panthers mee blijven doen om de play-off plaatsen. (Cor)

St. Louis Blues – Colorado Avalanche 1-4

Semyon Varlamov had een hele grote inbreng in de overwinning van de Avalanche. Maar liefst 44 schoten wist hij te stoppen van de Blues. Twee keer Nathan MacKinnin en twee keer Mikko Rantanen scoorden voor Colorado. Tussendoor had Joel Edmundson de mannen uit St. Louis op het bord gezet. Gabriel Landeskog noteerde drie assists voor de Avalanche.

Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks 6-2

De Jets lieten in deze wedstrijd gewoon zien waarom zij een hele prima ploeg zijn. Ze overklasten de Blackhawks. Brandon Saad scoorde namens de Blackhawks nog wel de eerste goal van de wedstrijd, maar toen begonnen de Jets warm te draaien met goals van Paul Stastny, Joel Armia, Jack Roslovic, Bryan Little, Kyle Connor twee maal. Tussendoor deed Patrick Sharp namens de Blackhawks nog wat terug, voor wie de playoffs nu toch wel een utopie lijkt te zijn. Patrik Laine scoorde eens een keer niet, maar heeft nu wel 14 wedstrijden achter elkaar punten gepakt. (JvK)

Arizona Coyotes – Nashville Predators 2-3

De Predators verlengde hun puntstreak naar dertien. Waar de vorige wedstrijd tegen de Coyotes nog werd verloren, trokken de Preds nu de overwinning over de streep. Kevin Fiala prikte zijn 23e van het seizoen tegen de netten. De andere goals kwamen namens de Preds van Kyle Turris en Ryan Ellis. De Coyotes deden nog wat terug via Christian Dvorak en Oliver Ekman-Larsson. (JvK)

Los Angeles Kings – Detroit Red Wings 4-1

De Kings zijn in een strijd verwikkeld voor de playoffs in de Western Pacific, dus deze winstpartij was meer dan welkom. Paul LaDue, Anze Kopitar, Tyler Toffoli en Dustin Brown maakten de goals voor de Kings. Ondanks dat het duel qua schoten op goal erg gelijk opging, kon voor de Red Wings alleen Gustav Nyquist iets terug doen. (JvK)

Previous Preview op de KHL Conference halve finales
Next Den Haag pakt zege in boeiend eerste finaleduel tegen Heerenveen