Nashville ‘clinched’ playoffs als eerste team, Vegas opnieuw thuis onderuit


NHL Recaps Face-Off

Zes duels vannacht in de NHL, waar weer genoeg actie te zien was. Nashville Predators plaatste zich als eerste team voor de playoffs, waar Vegas Golden Knights opnieuw in eigen huis onderuit ging. Ed Versteeve en Bram Niewold praten je bij

Washington Capitals – New York Islanders 6-3

Voor de wedstrijd tegen de New York Islanders werd Alexander Ovechkin gehuldigd voor zijn 600ste doelpunt tegen de Washington Capitals. Hoewel hij de assist gaf op de 1-0 powerplay-goal van TJ Oshie, kwam hij vandaag zelf niet tot scoren. Matthew Barzal maakte gelijk, waarna het woord volledig aan de thuisploeg was. Achtereenvolgens Nicklas Backström, Matthew Niskanen, Alex Chiason en Jakub Vrana scoorden voor de thuisploeg. Hierna deed New York nog wat terug via powerplay-goals van Brock Nelson en John Tavares, maar Lars Eller zorgde met een empty-net goal voor het slotakkoord. De Capitals blijven hiermee metro aanvoeren, waar de Islanders hun seizoen anoniem in de middenmoot lijken te eindigen.(bn)

Ottawa Senators – Dallas Stars 3-2 OT

Dallas Stars bewees zichzelf een slechte dienst in de strijd om de playoffs. Het verloor vannacht op bezoek bij Ottawa Senators met 3-2 na overtime. Tyler Seguin opende de score voor de bezoekers, maar in de derde periode zetten Marian Gaborik en Matt Duchene de Sens op 2-1. Tyler Pitlick trok de stand nog gelijk, maar Mike Hoffman trok het duel over de streep in overtime voor Ottawa. Door de nederlaag zagen de Stars Anaheim Ducks langszij komen in de stand.

Colorado Avalanche – Nashville Predators 2-4

Het eerste team dat zich geplaatst heeft voor de playoffs is bekend; Nashville Predators won vannacht met 4-2 bij Colorado Avalanche en verzekerde zich daarmee van het post season. Voor de zege moest wel geknokt worden. Na een 1-0 voorsprong voor de Preds, nam Colorado een 2-1 voorsprong. Twee goals van Filip Forsberg en een treffer van Colton Sissons zorgden ervoor dat de de finalist van vorig seizoen, terug zien in het post season. De Preds hebben inmiddels een point streak van veertien duels te pakken.

Calgary Flames – San Jose Sharks 4-7

Het was niet de avond van Flames-goalie Mike Smith, die in iets meer dan twee periodes maar liefst zes goals om de oren kreeg. Vier van deze goals kwamen van de stick van nieuweling Evander Kane, die in februari van Buffalo overkwam. Ook Thomas Hertl scoorde éénmaal voor de Sharks. Calgary bleef zich hevig verzetten, getuige ook de alles of niets poging door de goalie eraf te halen bij een 4-6 stand. Eric Fehr maakte hier dankbaar gebruik van door de puck in het lege doel te schieten en hiermee de eindstand op het bord te zetten.(bn)

Anaheim Ducks – Detroit Red Wings 4-2

Na maar liefst acht verliespartijen op rij waren de Detroit Red Wings er op gebrand om in de eigen Little Ceasars Arena een goed resultaat neer te zetten. Het waren echter de Anaheim Ducks die tweemaal achter mekaar op voorsprong kwamen, tweemaal beantwoord door een goal van de thuisploeg. De derde en vierde goal van respectievelijk Corey Perry en Ryan Kesler was Detroit echter te machtig. De Ducks namen hierdoor de punten mee terug naar het westen en staan nu in punten gelijk met Colorado en Dallas voor een wildcard spot. Voor Detroit is het een kleurloos seizoen en lijkt het vervolg slechts een kwestie van de schade beperken.(bn)

Vegas Golden Knights – Minnesota Wild 2-4

Vegas Golden Knights verloor voor de vierde keer op rij in de eigen T-Mobile Arena. Ook Minnesota Wild ging er met de punten uit Sin City vandoor. Nadat de gasten een 3-0 voorsprong te pakken hadden, kwamen de Golden Knights een minuut voor tijd terug tot 3-2. De empty netter Zach Parise maakte aan de onzekerheid een einde, en betekende de eerste zege in drie duels voor Minnesota.

Previous Den Haag pakt zege in boeiend eerste finaleduel tegen Heerenveen
Next Eindhoven Kemphanen behoudt coach Larry Suarez