Boston wint topper in Tampa, spanning stijgt om wildcards in het westen


NHL Recaps Face-Off

Tien wedstrijden gisteravond en afgelopen nacht, wie pakten de broodnodige punten in strijd om de wild cards, en hoe verliep de topper Tampa Bay tegen Bosten? Marko Bok, Rik Bruijnius en Cor Machielsen brengen jullie weer op de hoogte.

Buffalo Sabres – Chicago Blackhawks 5-3

Buffalo boekte een knappe zege op Chicago, dat in de laatste periode een 3-2 voorsprong weg gaf. Na twee periodes stond er 2-2 op het scorebord, door goals van Benoit Pouliot, Jordan Oesterle, Ryan O’Reilly en Tomas Jurco. Jonathan Toews zette de Blackhawks na twintig seconden in de derde periode op 3-2, maar Nicholas Baptiste maakte daarna twee goals en verdubbelde zijn seizoensproductie voor de Sabres. Sam Reinhart mocht de empty netter maken (mb)

Florida Panthers – Edmonton Oilers 2-4

Connor McDavid kon weer drie punten bijschrijven met een goal en twee assists. Florida verloor dure punten in de strijd om de wild-cards voor de play-offs. De Panthers begonnen goed in de eerste 40 minuten met 30 schoten op goal maar Cam Talbot pakte er 28 en moest alleen goals toestaan van Frank Vatrano en Vincent Trochek. De aansluitingstreffer in de eerste 40 minuten kwam van Ryan Nugent-Hopkins met een short handed goal. In de derde periode waren het goals van Connor McDavid, Adam Larsson en Ty Rattie die het verschil maakte. Ook acht penalty kills, wat dit seizoen een zwak punt is, deden de Oilers vandaag uitstekend. (Cor)

Los Angeles Kings – New Jersey Devils 0-3

Florida verliest en de Devils winnen, dat is goed voor de play-offs spot van New Jersey. Keith Kincaid produceerde zijn eerste shutout van dit seizoen, en hij moest daar 38 saves voor maken. Twee goals in de eerste periode door Michael Grabner en Nico Hischier en in de derde een van Miles Wood was genoeg voor de Devils, die nu op de derde plaats staan van de Metropolitan Division. (Cor)

Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 4-0

Toronto en Montreal schoten samen 82 pucks richting de goalies, maar de Maple Leafs scoorden er vier en de Canadiens nul. Curtis McElhinney pakte dus een shut-out en Toronto won de vierde wedstrijd op rij. De goals kwamen van William Nylander, Kasperi Kapanen, Nazem Kadri en de eerste NHL goal voor Andreas Johnsson (mb)

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 0-3

Binnen drie minuten lag de puck al achter Andrei Vasilevskiy door David Pastrnak. Een paar minuten later kregen de Bruins een powerplay en David Backes scoorde al na dertien seconden in de powerplay. Tampa bleef een beetje achter in de eerste periode met maar vijf schoten op goal, tegen de Bruins twaalf keer. Rick Nash scoorde in de tweede periode ook via een powerplay goal voor de Bruins en bracht daarmee de score naar 0-3. Tampa zette vol aan in periode drie maar Tuuka Rask liet zich in niet meer passeren door de mannen van de Lightning en scoorde dus een onvervalste shutout. (Cor)

Carolina Hurricanes – Philadelphia Flyers 2-4

Carolina kreeg afgelopen week tegen Boston al een rits tegengoals in de derde periode en tegen de Flyers gebeurde dat weer. Een 2-1 voorsprong na 50 minuten werd een 4-2 nederlaag. Jordan Staal zette de Hurricanes op 1-0, Travis Konecny maakte 1-1. Jaccob Slavin scoorde de 2-1, waarna Jakub Voracek, Valtteri Filppula en Michael Raffi de zege toch aan Philadelphia gaven (mb)

Columbus Blue Jackets – Ottawa Senators 2-1

Columbus won voor de zevende keer op rij. Door deze overwinning blijft Columbus op de eerste wild card positie in de Eastern conference. Alexandre Burrows zette Ottawa op voorsprong, maar Boone Jenner en Markus Nutivaara scoorden respectievelijk de gelijkmakende en de winnende goal (rb)

St. Louis Blues – New York Rangers 4-3 OT

Dat het in deze wedstrijd nog tot overtime kwam was te danken aan goalie Alexandar Georgiev. De Blues schoten in 60 minuten 32 keer op goal en hij wist er 29 te stoppen. De Rangers deden dat met maar twintig keer beduidend minder. De drie goals van de Blues werden gemaakt door Nikita Soshnikov en twee door Alex Pietrangelo. Voor de Rangers scoorden Matts Zucarello en twee keer Mika Zibanejad. Echter het laatste woord was voor Brayden Schenn, die de twee punten binnensleepte voor de Blues in overtime. (Cor)

Arizona Coyotes – Minnesota Wild 1-3

Minnesota vestigt zich steviger op plek drie in de Central division en dat is vijf punten los van de wild card plaatsen in de Western conference. Devin Dubnyk was goed voor 30 reddingen en Erik Staal scoorde al weer zijn 38e goal van het seizoen. En heeft daarmee zijn derde beste seizoen in zijn vijftien jarige NHL carrière geëvenaard, en we zijn nog niet klaar met het seizoen (rb)

Vancouver Canucks – San Jose Sharks 3-5

Timo Meier was goed voor twee goals voor San Jose. Mede hierdoor verloor Vancouver al weer voor de zesde keer op rij. Reserve goalie Aaron Dell was goed voor 28 reddingen en verzekerde hiermee een overwinning voor de Sharks. San Jose staat nu op de tweede plek in de Pacific division en vijf punten los van de wild card posities (rb)

Previous NEXT SHIFT! Game 2 in de BeNe League finale Den Haag vs Heerenveen
Next NHL play-offs, wild card update