4-on-4: NHL favorieten, Nederlandse kampioenschap en beste spelers


Vooral op Twitter word er al veel gesproken over de Vezina award. Welke keeper in de NHL mag voor jou deze award winnen?

Sven: Pekka Rinne is mijn favoriet. Hij scoort ook het hoogste in de percentages maar straalt daarnaast ook een enorme rust uit. Een goalie waar je als team op kunt bouwen.

Marko: Het is altijd afwachten hoe de play-offs lopen, ik heb het idee dat het toch een beetje de waan van de dag is. Pekka Rinne heeft nog nooit de Vezina gewonnen bijvoorbeeld, dat is toch wel heel raar. Sowieso is het opvallend dat vrijwel altijd een goalie uit East deze award wint. Geef ‘m aan Rinne, nu kan het nog.

Jonathan: ik twijfel hier een beetje. Initieel zou ik zeggen Carter Hutton, omdat hij het hoogste saving percentage heeft (93.4%). Echter heeft hij ‘slechts’ 771 shots gehad dit seizoen. Kijken we dan naar Frederik Anderson, met 1935 shots tegen (hoogst aantal shots against in de League) en toch een save percentage van 91.9%, dan kan ik daar alleen maar voor buigen. Ik denk dat hij bepalend is geweest en zal zijn voor het huidige succes van de Toronto Maple Leafs. In verreweg de meeste wedstrijden kan het team op hem bouwen en vertrouwen dat de het goal goed dicht gehouden wordt.

Rowdy: Andrei Vasilevskiy is mijn topfavoriet voor de Vezina Trophy. Tampa Bay staat ver bovenaan, maar de Russische goalie heeft een gigantisch aandeel daarin. De laatste maanden heeft Pekka Rinne van Nashville het gat wel enorm verkleind. Hij kreeg veel schoten van dichtbij voor zijn kiezen, maar stopte ze bijna allemaal! Frederik Andersen van Toronto Maple Leafs verdient ook genoemd te worden, want ook hij moet elke wedstrijd veel rubber stoppen.

Previous 600 goals voor Alex Ovechkin, 400e zege voor Marc-André Fleury
Next AHL update met een kijk op de San Jose Barracuda